Научните изследвания показват, че първите три години са от фундаментално значение за развитието на всеки индивид и предопределят неговата реализация като възрастен. Доказано е още, че едно дете получава най-добри предпоставки за успешно развитие и бъдеще, ако расте в здрава семейна среда, сред подкрепящи и разбиращи го родители и близки.

Чрез своето традиционно благотворително събитие Вечер на добродетелите, тази година 

фондация „За Нашите Деца“ насочва вниманието към децата, които се раждат със специфични нужди или чиито родители са изправени пред трудното решение да ги изоставят

С набраните средства от петото юбилейно издание на Вечер на добродетелите фондацията ще помогне на деца, които имат трудности в развитието си, като им осигури необходимата професионална подкрепа, за да развият своя пълен потенциал. Едновременно с това фондацията ще способства за предотвратяване на изоставянето на деца, подкрепяйки родителите им в първоначалния период на израстване и грижа или намирайки приемни родители и осиновители.

Както обикновено, 100 % от сумата, събрана по време на благотворителното събитие, ще бъде изразходена за каузата и ще бъде отчетена с точност и при пълна прозрачност. Само за няколко години, благодарение на гостите на Вечер на добродетелите, фондацията е променила стотици съдби както на децата, които е подкрепила, така и на техните семейства и близки.

За да изрази съпричастността си в качеството си на патрон на тазгодишната Вечер на добродетелите в България пристига г-жа Алесандра Маджи, председател на Борда на директорите на най-старата италианска обществена организация, ангажирана със защита на правата на децата - Istituto Degli Innocenti, основана преди почти 600 години.

Зад каузата тази година отново застават и ключови бизнес лидери и известни лица от обществения живот на страната. Шест пеещи добродеятели за една вечер ще сменят амплоато си на уважавани мениджъри и ръководители на организации, за да пеят благотворително на сцената на Вечер на добродетелите. За тяхното представяне и подготовка се грижат известни български музиканти, които също подкрепят каузата на „За Нашите Деца“. Това са Васил Петров, Орлин Горанов, Орлин Павлов, Маргарита Хранова, Силвия Кацарова, Еделина Кънева и малката, но талантлива Сара Гушева.

По време на събитието ще се проведе и традиционното благотворително наддаване с предмети и картини, дарени от известни български творци и общественици.

Досега предишните издания на Вечер на добродетелите са помогнали на стотици деца да открият своето истинско семейство, превърнали са в реалност голямата мечта на фондацията за създаване на Семейна къща за деца, лишени от родителска грижа, подкрепили са десетки семейства на деца с увреждания и са им осигурили оборудване, професионална грижа, рехабилитационни процедури и консумативи от първостепенна важност.

Всеки, който иска да подкрепи каузата, може да бъде гост на Вечер на добродетелите. Подробности за предстоящото събитие могат да се открият на сайта на фондация „За Нашите Деца“: www.detebg.org.