"Зеленчуци, плодове и здрав дух" - това е мотото на повечето вегетарианци. 
Днес ще ви покажем вегетариански рецепти за вечеря, като ще ви уверим в това, че вегетарианците далеч не се хранят само с марули. Слагайте престилките!
 
Крем сума от царевица
Време за приготвяне: 25 минути

Продукти:
  • 1 консерва царевица
  • 1 малка глава лук
  • черен пипер
  • 250ml соева сметана
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и го запържете. След това го пасирайте заедно с царевицата. 
Добавете към тях соевата сметана и разбъркайте. Поставете готовата смес в тенджера и нагрейте на котлон, добавете черен пипер и сервирайте.
 
 
Вегетарианска лазаня
Време за приготвяне: 30 минути

Продукти:
  • 1 глава червен лук
  • 1 морков
  • 1 зелена чушка
  • ½ червена чушка
  • ½ патладжан
  • 4 супени лъжици доматен сос
  • 3 супени лъжици зеленчуков бульон
  • Нарязан магданоз
  • Соя
  • Сол
  • Кори за лазаня
  • Мляко
  • Брашно
  • Бирена мая
  • Сирене (по избор)
 
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете всички зеленчуци. Нарежете ги ситно и ги сложете в тиган на слаб огън. Добавете магданоз и разбъркайте. Добавете соята и зеленчуковия бульон. Когато зеленчуците вече са поели бульона, добавете доматения сос. В отделен тиган пригответе смес с млякото и брашното. Започнете да оформяте лазанята: Поставяйте един лист от корите за лазанята и върху него – приготвените зеленчуци и сместа от млякото и брашното. Редувайте, докато лазанята ви не е готова. Поставете във фурната за около 20-30 минути на 130 градуса и воала!