Един от най-светлите български празници отново наближава, а с него и чудните родни традиции. Безспорно за малки и големи едно от най-забавните неща на Великден е боядисването на яйца. Всеки шари своите по най-оригинален начин, с какви ли не налични принадлежности.  
 
Ние, от  Dama.bg, също обожаваме красивите декорации и точно заради това решихме да ви предложим един начин за украсяване на великденски яйца с разтопени пастели.
 
Ако имате желание, може да пробвате да си направите дръжка от гумени ленти или нещо подобно, ако не – ползвайте лъжица или ръце. Важното е да потопите яйцата в боите.
 
 
Преди да започнете, извадете всички стари пастели, които имате вкъщи. Малки или направо нищожни парченца, с които вече не може да се рисува, ще ви свършат идеална работа. Нарежете ги на възможно най-дребно или ги настържете с ренде, или ги остържете с ножа на стружки. 
Най-добрият вариант е да оцветявате с тези техника току-що сварени яйца, защото от топлината им пастелите се разтапят бързо и лесно. Не е проблем и ако отново ги потопите във вряла вода, за да ги затоплите.
 
 
Поръсете парченцата цветни пастели върху яйцата. Те ще се стопят и ще създадат един невероятен дизайн. Ползвайте хартиена чиния или нещо друго, за да изцапате възможно най-малко. 
 
Бъдете внимателни при работата с горещите яйца и разтопения парафин. По желание може да добавите и някои блестящи частици, докато пастелът е още топъл.
 
 
Източник: houseingaforest.com
 
Пожелаваме ви светъл празник!