По стара традиция рано сутринта в четвъртък преди Великден се боядисват яйцата, като първото разбира се винаги трябва да е червено. 
 
С толкова много бои и декорации на пазара, вероятно и на вас ви се иска да купите по малко от всичко и да украсите промишлени количества яйце. 
 
В това няма нищо лошо, а още по-хубавото е, че екипът на Dama.bg се натъкна на една много интересна и не толкова популярна техника за украсяване на яйца - със салфетка и белтък. 
 
Заредете се с красиви, не особено плътни салфетки и разбийте 2 белтъка в отделна купа. 
 
Ако салфетка се състои от няколко слоя, махнете ги - за да декорирате яйцата, ще ви трябва само най-горният. Обвийте свареното яйце в нея и с помощта на четка нанесете белтък отгоре. 
 
Той ще послужи като вид еко-лепило. Намажете салфетката обилно, но внимавайте да не я скъсате, след това отрежете излишната част от салфетката и пригладете ръбовете. Това е всичко - просто оставете яйцето да изсъхне и се наслаждавайте на резултата. 
 
Техниката е безвредна и така обработените яйца могат да бъдат консумирани, но все пак подходете с внимание, защото не винаги е ясно какви бои са използвани при производството на салфетките. 
 
А коя е вашата любима техника за боядисване на яйца?