Великият испански тенор Хосе Карерас ще каже последно сбогом на родната публика с концерт на 3 декември в София, който ще остане в историята. Българските почитатели на единия от знаменитите “Трима тенори” ще бъдат сред малкото щастливци в света, които ще могат да го видят на живо за последен път, преди изпълнителят да се оттегли от музикалната сцена. Жестът е по желание на самия Маестро, който има специална връзка със страната ни и никога не е криел, че има много истински приятели у нас, съобщиха организаторите от Жокер Медиа и Moko Solution.

Веднага след края на прощалното турне, част от което ще стане и София, Карерас, който догодина ще навърши 70 години, ще прекрати активната си дейност на сцената, но ще продължи да работи във Фондацията, създадена от самия него за борба с левкемията.

В програмата, с която великият тенор лично ще се сбогува с верните си почитатели, са включени най-популярните изпълнения от неговия репертоар, които през годините го наложиха като един от най-легендарните гласове на оперната сцена и не само.

Диригент ще бъде Давид Хименес, познат на българската публика от предишния концерт на Карерас през 2011 г. и от последвалите изяви с оркестъра на Софийската филхармония. Името на сопраното, което ще вземе участие, все още се пази в тайна, но организаторите разкриват, че тя също е звезда от световна величина, за която ще бъде чест да излезе на една сцена с един от легендарните “Трима тенори”.

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, а от 11 май и на касите на НДК.