От 31.08 до 05.09. в последните дни от ретроградното движение на планетата на любовта и хармонията, тя ще съвпадне с транзита на Марс в съзвездието Лъв. Марс отговаря за сексуалния импулс и за агресивността в постигането на целите. Докато Венера символизира женското начало, Марс отговаря за мъжкото. Когато двете енергии работят в синхрон, са много вероятни интересни срещи с противоположния пол със силно подчертан еротично-любовен привкус. Периодът е предразполагащ към разтърсващи флиртове и любовни авантюри.

От друга страна голяма част от нас ще са по-съчувствени и деликатни в постигането на целите. Под една или друга форма ще се съобразяваме с мнението и интересите на другите, което е много вероятно да ни направи по-успешни, постигащи и харесвани в периода.

По времето на този аспект ще действа и друга мощна конфигурация: опозицията между Слънцето и Нептун, която ще предразполага към заблуди и объркване. Поради тази причина е добре да останем нащрек и да се пазим от измами и нереални обещания от страна на другите, както и ние самите да внимаваме да не заблуждаваме хора, в желанието си да избегнем пряка конфронтация с тях. Добре ще е да се постараем да запазим практичността и реализма си, както и да съумеем да останем здраво стъпили на земята независимо от моментните пориви, които ще ни обземат на моменти.

Огнените зодии, сред които най-вече Лъвовете и Овните, както и хората, които имат лични планети в тези знаци, ще усетят много силно действието на транзита, понеже в периода ще съумяват да блестят, но без да се натрапват.

Венера ще добави финес към действията и в общуването им с околните. При тях чарът и харизмата ще се усещат много силно и с лекота ще им се отдава да се харесват на останалите.

При свободните може да се появят интересни опции за флирт, които в последствие може да прераснат в сериозна връзка, за чието стартиране им се препоръчава да изчакат 07.09., когато Венера ще тръгне в директен ход.

При Стрелците може да се очакват интересни възможности свързани с кариерното им ориентиране. Много вероятно е да им се отворят интересни възможности и добри предложения за по нататъшни и печеливши ангажименти.

Девите, които по принцип са много аналитични и критични към себе си и другите, ще прибавят повече действие към обикновеното дълго плануване на нещата. Те ще добият повече перспектива и по-ясна мотивация за желанията и стремежите си и ще гледат към голямата картина, не към детайлите в нея, които винаги имат нужда от много изпипване според високите им изисквания.

Телците и Козирозите ще са много романтични и ще имат много силен сексуален импулс в периода. При всички случаи ще знаят как да се харесат на противоположния пол и как да направят впечатление. При свободните от тях не е изключено работен флирт да прерасне в креватна страст и в по-късно гаджосване, докато обвързаните е възможно да намерят нови начини да докажат любовта си пред любимия.

Скорпионите и Водолеите ще имат малко повече трудности от останалите знаци в помиряването на женската и мъжката си страна. На моменти може да се изпускат и да губят баланса и връзката между двата принципа деликатност - агресивност, поради което е важно да са особено внимателни и да се пазят от ескалация на напрежението и ненужни конфликти.

Рибите и Раците също ще минат през трудности, учейки се да отстояват себе си и да се борят за нещата, които са им важни и желаят да постигнат. През периода при всички случаи ще поемат повече инициатива от обикновено, но все пак е важно да преценяват в кои битки си заслужава да се влезе и в кои не и по този начин ще са максимално ефективни и успешни.

Везните и Близнаците ще се носят по гребена на вълната и ще жънат успехи в кариерата и на професионалното поприще. За тях периодът ще е много подходящ да срещнат правилните хора, които да са им полезни в последствие. Много вероятно е да правят тайни договорки и да сключват устни споразумения, които да реализират на по късен етап.