Венера влиза в Скорпион – период на дълбоки страсти и интензивни емоции

От 05.12. до 30.12. Венера, планетата на любовта, хармонията и разбирателството ще преминава през Скорпион, знакът отговарящ за големите трансформации, ревността, дълбочината, страстта, секса и инстинкта за притежаване.

Поради тази причина през този период е много вероятно да търсим по-голяма дълбочина във взаимоотношенията си с другите хора. Заетите по всяка вероятност ще са изключително ревниви и фиксирани в партньора си. Голяма част от тях ще станат изключително подозрителни и собственически настроени, ще имат желание да притежават другия, да имат власт над него. Други ще са склонни да се вкарват в излишни драми и да се впуснат в ненужно изясняване на взаимоотношенията, поставяйки партньора си в различни конспиративни теории и подозирайки го за знайни и незнайни грехове и повърхностност.

За сметка на това голяма част от необвързаните ще имат възможност да започнат страстна сексуална връзка, поддавайки се на подсъзнателните си нужди за сливане и дълбоки емоции. Тези от тях, които не се впуснат в любовни приключения ще са склонни да анализират интимния си живот до сега и да дълбаят в миналите си неуспехи и причините за тях.

Най-динамичен и наситен с емоции ще бъде периодът за неподвижните знаци Скорпион, Водолей, Телец и Лъв. При тях ще изникват много външни провокации и стимули за раздвижване на любовния живот. Голяма част от тях ще са склонни да се подадат на голямо изкушение в личен план, но ще са също така предразположени бързо да задълбават в отношенията си, търсейки сметка на другия за всевъзможни неща. Добре е да намерят начин да не избързват в изводите и да внимават какво споделят и изискват, за да не предизвикат ненужни главоблъсканици и напрежение.

Водните знаци Рак и Риби е възможно доста по-невинно да подходят в романтичните си взаимоотношения, отдавайки се на мечти, блянове и идеализация на любим човек. При всички случаи е важно да се постараят да не избързват с обещанията, които дават.

При земните знаци Козирог и Дева могат да се очакват флиртове с колеги или с хора от близкото обкръжение, които ще са трудни за удържане и по всяка вероятност голяма част от тях ще се прехвърлят на по-лично и физическо ниво.

Въздушните знаци Везни и Близнаци ще са склонни да се закачат с хора, с които са във финансови взаимоотношения. Заетите от тях е добре да внимават, понеже има риск да кривнат от правия път и да се впуснат в необмислена авантюра.

Огнените знаци Стрелец и Овен ще са доста затворени и интровертни през периода. По всяка вероятност ще подлагат връзките си на дълбок анализ и ще се опитват да намерят отговори на въпроси, които отдавна ги тормозят. Ако решат да влизат в конфронтации с любимите си хора, е важно да се постараят да са максимално откровени, без да съдят другия за греховете и слабостите му, ами търсейки най-доброто решение и за двете страни.