На 1.12. Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Стрелец и ще остане там до 25.12.

Стрелецът е най-оптимистичният, авантюристичен и широко скроен знак от зодиака и Венера много добре разгръща потенциала си в него. Поради тази причина от една страна периодът е много подходящ за изглаждане на отношенията в партньорствата, както в личните, така и в професионалните.

От друга страна тези близо четири седмици са идеални за срещане на подходяща половинка и набелязването ѝ. За стартиране на отношения обаче е добре да изчакаме 24.12., защото от 3.12. до 23.12. Меркурий, планетата на разума и комуникациите е ретроградна, и през този период не е много добре да стартираме връзки, да подписваме договори или да полагаме началото на значими неща, но за сметка на това възможности за романтични преживявания няма да ни липсват. Ще срещаме интересни хора, с които да флиртуваме и да се забавляваме.

Заради свободолюбивостта на знака Стрелец заетите между нас не е зле да имат предвид, че е много вероятно да им се отвори възможност за извънбрачна връзка. При всички случаи е важно да са много внимателни и да не форсират нещата, понеже съвместното действие на Венера в Стрелец и ретрограден Меркурий може да ги подведе да изоставят здрави и стабилни връзки, заради временни увлечения, които в крайна сметка да се окажат не особено подходящи за тях.

Освен в любовен план, Венера ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно някои от нас да пътуват и да се запознават с различни култури, други ще общуват с чужденци или с хора, които по един или друг начин ще разширят мирогледа им, трети може сериозно да се занимаят с изучаването на нова наука или чужд език.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Стрелец на огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях и личните, и професионалните им партньорства ще се развиват и разгръщат по начина, по който искат.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог ще са на романтична вълна и ще са доста мечтателни. Те ще имат нужда от почивка, разпускане и от време за себе си през периода.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци може да очакват изненадващи обаждания или съобщения, които ще се окажат доста значими впоследствие.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион се очаква да се чувстват финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.