Дрехите, които са мръсни, остарели, като цяло неспретнатия външен вид - вкъщи може и да е бардак, но личната "опаковка" трябва да бъде висша класа.

 

Хората, които ги поставят пред избор - Везните така и така постоянно във всичко се колебаят и съмняват, а когато ги принудят да избират, направо полудяват.

 

Евтините заведения за бързо хранене - "Под моето достойнство е да седна на грозно място, миришещо на хиляди (и неприятни) неща, за да ям шкембе чорба и повяхнала салата".

 

Подаръците, закупени от "магазинчета за 1 лв." и малките букети - "Покажи ми колко ме обичаш! Ако ти се свиди да похарчиш малко пари за мен, значи твоята любов е просто думи."

 

Равнодушието - "Аз съм толкова прекрасен (прекрасна)! Как може да си безразлична (безразличен) към мен?!"

 

Хората, които ги заставят да правят нещо - "Обоснови се защо трябва точно аз да го свърша! Ако не можеш - направи си го сам!"

 

Грозотата - във всичко! В лицата, в душите, в телата, в жестовете, в интериора, в природата... Светът трябва да бъде прекрасен!

 

Споровете - "Сред спорещите единият е глупак, а другият е подлец. Не желая да бъда нито от едните, нито от другите."

 

Хората, които пречат на Везните да живеят така, както те самите искат - "Съдбата си е моя. И само на мен се пада честта да реша - как, къде, с кого, кога. Да живея или да умра. Не ми се бъркай!"

 

Скучните хора. Скуката като цяло - Везните обичат забавленията. Обичат приятните разговори, разходките, закачките, развлеченията. Скуката ги съсипва.