Несъмнено един от най-големите женски проблеми – целулитът, пречи на самочувствието ни, предизвиквайки тревоги относно визията ни. Още повече, с наближаване на летните месеци, плановете ни включва почивка, море, плаж, бански... в който искаме да се чувстваме секси. Как да стане това? 

 


Като за начало е добре да се отървете от вредните храни, прекаленото количество мазнини и въглехидрати.
 
Съществуват няколко вида целулит:
 
„Воден” – причинява се от задържане на течности. Ще го познаете по посоката да движение – започва от ръцете, продължава по глезените, прасците, бедрата. Наблюдава се най-вече при по-слабите фигури, като негов симптом е и чувството на тежест в краката.
 
Може да се отървете от него като намалите максимално прясното мляко и солта, и увеличите приема на витамини C и E.
 
Целулит, причинен от мазнини – както се разбира от името му, получава се при прекалено консумация на мазнини. Негова плячка са ханша, бедрата и дупето. Среща се при по-закръглени жени и при тези с променливо тегло.
 
Може да се отървете от него чрез прием на яйца, пресни плодове и зеленчуци, риба, пилешко, нискомаслени млечни продукти.
 
Целулит, причинен от въглехидрати – получава се при прекалена консумация на тестени изделия и сладко. В клопката му попадат бедрата и корема. Лошото при него е, че се предава и по наследство.
 
Все пак, може да успеете да се отървете от него като намалите плодовите сокове, картофите и царевицата. Спрете приема на всякакви въглехидрати след 18:00 часа.
 
В случай, че кожата се е отпусната през зимата, може да заложите на качествени и подходящи козметични продукти, които ще я стегнат. Друга възможност е рескулптуриращият гел за отслабване, който извайва тялото, премахвайки всичко излишно. Популярният антицелулитен гел също помага. Той предотвратява увеличаването на мастните клетки и стимулира изгарянето на мазнини.
 
За тези от вас, които са работохолици, затворени в офис, препоръчваме на всеки час да оставят стола за малко. Разхождайте се, обикаляйте, правете стречинг. Когато работното ви време свърши, подържите краката си нависоко за 5 минути за по-добро кръвообръщение.
 
Прибирайки се в къщи, пък, може да се поглезите с някоя домашна глинена маска против целулит. Всеизвестен факт е, че глината от край време се слави като една от най-добрите съставки в козметиката и разкрасяващите процедури. 
 
Ако сте от почитателите на разкрасяващите процедури, може да се подложите на антицелулитен масаж. Една успешна процедура включва 10-12 масажа с интервал 1-2 дни помежду им. По принцип чрез него се ускорява метаболизма. Хубаво е заедно с него да се прилага и правилен хранителен режим.
 
Предлагаме ви едно видео, в което ще разберете нагледно, какво представлява антицелулитният масаж.