Певица, дизайнер, съпруга на един от най-талантливите футболисти за всички времена, майка на трима сина и една очарователна малка госпожица, а вече и една от най-успешните бизнес дами - това е Виктория Бекъм!

Успехът на модната икона превзема все по-високи върхове, благодарение на работата й в модната индустрия. Пош Спайс в момента е на върха на бизнес стълбицата във Великобритания, след като беше обявена за Най-успешен предприемач в страната за 2014 г. от бизнес списанието "Мениджмънт тудей".

Класацията била създадена въз основа на общото богатство на предприемачите, броя на създадените от тях работни места и данните за продажбите им.

Брандът на Бекъм е постигнал печалба от над 30 милиона паунда само за изминалата година, като увеличението е с 2,9%, спрямо пет години по-рано. Освен това компанията е увеличила служителите си с 3,2%, спрямо началото си през 2008 г.

"Тя печели първото място благодарение на своята бизнес проницателност", заяви Филип Биърсфорд, който съставил класацията. Виктория, чието състояние се оценява на 210 милиона паунда, се превърна в "изключително талантлив предприемач в модния бизнес", отбелязва още "Мениджмънт тудей".

Припомняме, че модната къща на Виктория беше обявена и за дизайнерска марка на годината на церемонията по раздаването на Британските модни награди през 2011 г. Неотдавна тя присъства на откриването на първия си магазин в лондонския квартал "Мейфеър".