След като ви запознахме с естеството на келтския хороскоп в първа част на статията, в която много от вас не можаха да открият рождената си дата, тази статия е продължение, с което всеки ще бъде удовлетворен. Ако не успеете да откриете рождената си дата тук, съответно потърсете в първата част. Приятно пътуване из келтските недра! 
 

Липа
От 11 до 20 март; От 13 до 22 септември
Нравственост: Съмнение
Цвят на късмета: Тъмно-зелено
 
Мразите стреса и работата, но не си падате и по мързела. Имате много талант, но не сте достатъчно здрави, за да се възползвате от него. Вие сте многостранни, практични, но често се оплаквате, което е ваш минус.



Ябълково дърво
От 23 декември до 1 януари; От 24 юни до 4 юли; От 12 до 24 януари; От 12 до 24 юли; От 1 до 10 април; От 4 до 13 октомври;
Нравственост: Любов
Цвят на късмета: Червено
 
Вие сте човек с голяма харизма, флиртуващи, приключенски, живеещи ден за ден, без много грижи. Чувствителни сте и за това винаги сте влюбени. Вие сте нежни и верни другари!



Кедър
От 9 до 18 февруари; От 14 до 23 август
Нравственост: Доверие
Цвят на късмета: Тюркоаз 
 
Обичате лукса. Притежавате желязна увереност и решителност. Харесва ви да впечатлявате останалите. Вие сте много оптимистични, способни за вземате решения бързо.



Кипарис
От 25 януари до 3 февруари; От 26 юли до 4 август
Нравственост: Лоялност
Цвят на късмета: Оранжев
 
Вие сте много силна личност, оптимистични и доволни от себе си. И макар че винаги сте в търсене на пари и признание, мразите самотата.

 
Орех
От 21 до 30 април; От 24 октомври до 11 ноември; 23 септември
Нравственост: Страст
Цвят на късмета: Син
 
Пълни сте с контрасти, често сте егоистични, агресивни и амбициозни, без ограничения, а друг път показвате изненадваща благородност. Опитвате се да се харесате на всички.



Бор
От 19 до 28,29 февруари; От 24 август до 2 септември; 21 март
Нравственост: Организация
Цвят на късмета: Виолетов
 
Жизнени и активни сте, опитвайки се да направите живота си по-удобен. Положителен човек сте и притежавате страхотно чувство за хумор. Организирани и практични, лесно се адаптирате към нова среда.



Смокиня
От 1 до 10 март; От 3 до 12 септември; От 14 до 23 юни; От 12 до 21 декември
Нравственост: Чувствителност
Цвят на късмета: Виолетов
 
Обичате живота си, семейството, децата и животните. Имате практически талант и интелект, но също така и склонност към мързел. Често сте много привързани и сантиментални.