"Обичам те!"

В безброй истории, филми и песни се разказва за нещата, които ние, хората, сме способни да направим, за да чуем заветните две думички. А що се отнася до това, което сме способни да извършим за любимите си хора, то също е толкова поразително.

Защо толкова много искаме да чуем признанието ''Обичам те''?

Може би това е обещание, че има място за нас в нечие сърце, потвърждение, че сме важен фактор в нечий живот. Често това е фразата, която отбелязва момента, в който пренасяме отношенията си с някого на следващо ниво. Начин да покажем ясно, че харесваме и приемаме човека до себе си, с всичките му глуповати странности, такъв, какъвто е: обичаме голямото му сърце, харесваме начина, по който изглежда, приемаме всички негови черти - и лошите, и добрите, всичките му недостатъци. "Обичам те", това е изразът, който удовлетворява най-дълбоките ни копнежи и стремления, а именно да знаем, че за някого сме идеални, че за някого сме всичко.

Обичаме да бъдем обичани.

Защо тогава любовните взаимоотношения са толкова сложни? Защо хората, които казват, че се обичат се разделят? Защо приключват браковете? Защо има тъжни любовни песни? Защо има разбити сърца? Как може човек, който някога е бил нашето „всичко”, да се превърне в непознат или дори враг?
Дали защото любовта в крайна сметка не е нещо толкова хубаво? Дали любовта е краткотрайно чувство, което само някои хора успяват да задържат за цял живот?

Ние в Dama.bg вярваме в любовта. В нейната сила и важността й за пълноценното съществуване на всяка връзка. Но сме на мнение, че любовта сама по себе си не винаги е достатъчна. За да върви всичко по мед и масло, имаме нужда от още нещо, филийката, която ни дава стабилната основа, върху която да градим нашите взаимоотношения. Защото с любов започват много романи, но само с една гола любов не можем да постигнем „щастлив край” до безкрай.

Специално за вас подбрахме 6 признания, които са точно толкова важни, че и дори повече, от заветното ‘’Обичам те.”

Шест фрази, които трябва да чуваме и казваме на всички наши близки. Фрази, които трябва да са толкова специални за нас, колкото и обяснението в любов.

1. "Прощавам ти."

Прощавам ти за всичко, което си направил или което ще направиш и ще ме нарани. Прощавам ти, когато се заяждаш, само защото си гладен, прощавам ти грубите думи, които изричаш, когато си уморен след тежък ден. Прощавам ти всичко, дори случаите, в които не си разбрал, че си ме наранил. Прощавам ти големите грешки... и малките също. Прощавам ти, че не знаеше от какво имам нужда, когато мислех, че трябва да си наясно. Прощавам ти, когато се проваляш, защото виждам колко много се стараеш. Прощавам ти и се надявам, че и ти ще успееш да ми простиш, защото знам, че никой от двама ни не е перфектен.

2. "Ще се жертвам за теб."

Ще жертвам времето си за теб. Ще се преборя с егото си за теб. Ще стоя с теб до късно през нощта, докато почустваш, че си готов да се грижиш сам за нашето бебе, въпреки, че знам, че ме чакат изморителни задачи на следващата сутрин. Ще се грижа за теб, когато си болен. Когато си слаб, ще ти давам сили. Ще бъда до теб в 3 сутринта, със същото желание, с което ще се отзова и в 7 вечерта. Ще бъда до теб, когато си останал съвсем сам и ще съм с теб сто процента. В болест и здраве, желанието ми да съм с теб няма да се промени. Саможертвата ми не зависи от това, дали обстоятелствата я налагат, правя я заради самия теб, защото съществуваш и защото заслужаваш да се жертвам за теб.

 

3. "Уважавам те."

Уважавам те заради това, което си ти самият, а не защото си го заслужил. Уважавам мнението и чувствата ти. Ще се отнасям с теб като с човек, със собствени мисли, надежди, мечти и желания. И тези мисли, надежди, мечти и желания ще значат много за мен, само защото са важни за теб.

4. "Ще те подкрепям."

Ще подкрепям надеждите и мечтите ти. Винаги ще съм до теб. Можеш да разчиташ на мен. Ще ти помагам да вървиш напред и никога няма да те спирам и потискам. Ще се постарая винаги да получаваш това, от което имаш нужда: физически, емоционално, духовно и психически. Ще ти помагам да се изправиш всеки път, когато паднеш.

5. "Ще те пазя."

Ще те пазя от болка. Ще пазя сърцето ти. Ще пазя идеята за нашите отношения. Няма да те унижавам. Ще те ценя и ще те предпазвам от злото, от лошотията, от грозното. Няма да позволя на другите да те мачкат. Ще бъдеш на сигурно място в ръцете ми, на сигурно място в сърцето ми. Ще бъда твой пристан, твой рай, твой дом, твоя опора.

6. "Ще ти бъда вярна."

Няма да те оставя. Ще бъда тук, за теб, отново и отново. Да съм до теб ще бъде моят топ приоритет. Ще се вглеждам в миналото, ще се старая в настоящето и ще очаквам с радост общото ни бъдеще, защото искам ние и нашата история да траят вечно.

Някои могат да поспорят с нас като кажат, че ако обичаш някого всички тези обещания идват в комплект с любовта. Че този, който ни обича, автоматично ще се жертва за нас, ще ни уважава, ще ни прощава, ще ни подкрепя и ще ни бъде верен... В един прекрасен, перфектен свят може би ще са прави. И всички тези „екстри” ще вървят ръка за ръка с любовта и ще се проявяват във взаимоотношенията ни безкористно и безусловно. Но истината е, че сме хора и не можем да сме толкова идеални, дори за тези, които искрено обичаме.

Защото ако само любов е това, което искаме, не би трябвало връзките да са толкова трудни и да се разпадат толкова лесно.

Факт е, че има много хора, които обичат някого с цялото си сърце, но са много малко тези, които успяват да издържат теста на времето. За това някои хора са способни да обичат другия повече от живота си, но въпреки това да знаят, че помежду им никога няма да се получи... и да си тръгнат. За това някой може да замени живот пълен с любов за един единствен момент на слабост и егоистично удоволствие. За това хората лъжат и предават тези, които твърдят, че обичат.

Сигурни сме, че лудо сте обичали и ви е обичал поне един човек, с когото в момента не сте. И за да не се получи има основателна причина. Бъдете с този, който ви дава повече от любов. Бъдете с човека, който прощава грешките ви, който се жертва за вас, който ви цени и уважава. С човека, който се грижи за вас и показва колко сте важни за него по всевъзможни начини. Бъдете с този, който ви кара да се чувствате сигурни и спокойни. С този, който ви обича и в добро и в лошо, който няма да ви напусне в тежки времена.

Бъдете с човека, който казва повече от „Обичам те.”