Наградата "Грами" за песен на годината беше присъдена на композицията Thinking Out Loud на британския автор и композитор Ед Шийран, на церемонията по връчването на музикалните награди в Лос Анджелис, съобщиха световните агенции.

Отличието в тази категория е една от най-престижните и влиза в т.нар. "голяма четворка" наред със "Запис на годината", "Албум на годината" и "Най-добър нов изпълнител".

Наградата беше обявена от Стиви Уондър, който прочете името на победителя от лист отпечатан на брайл, предаде Асошиейтед прес.

Преди да прочете името на Шийран, Уондър се разсмя и се обърна към другите на сцената с думите: "Вие не можете да го прочетете, вие не можете да четете брайл".

После използва момента, когато аудиторията се смееше и аплодираше, за да заяви, че трябва да направим всяко едно нещо достъпно за всеки един човек с недъг.

28-годишният рапър Кендрик Ламар води по брой награди "Грами".
Албумът му To Pimp a Butterfly, който тази година беше номиниран в 11 категории, спечели "Грами" за най-добър рап албум.

На 58-та церемония по връчването на престижните музикални награди в Лос Анджелис, той получи още четири "Грами" в категориите за най-добра рап песен, за най-добро рап изпълнение (за песента му Alright) и за най-добро съвместно рап изпълнение за песента These Walls.

Ламар спечели и златния грамофон за "Най-добро музикално видео" за клипа на песента, която изпълнява заедно с Тейлър Суифт Bad Blood.

Суифт, която имаше 7 номинации, за момента се сдоби само с две награди "Грами" - "За най-добър вокален поп албум" за "1989", както и за клипа с Ламар "Bad Blood". 

Бруно Марс и Марк Ронсън пък станаха носители на наградата "Запис на годината" за парчето си Uptown Funk.

Отличието за "Най-добър нов изпълнител" отиде при Меган Трейнър, популярна с песента си "All About That Bass".

Източник: Вести