Като дами, грижещи се за добрата си фигура и перфектен външен вид, на много от нас ни се е случвало да се ограничават от определени вкусотийки. Ще хапнем само парченце шоколад или само една филийка хляб, и то препечен. Но понякога трябва да си позволим да се поглезим. Да се възнаградим за усилията и волята, които проявяваме. Една тренировка във финеса и няма да остане и следа от този чийзкейк, а той... о, той ще промени деня ви.


Става бързо и е ужасно вкусен. Не е традиционен български десерт, но е изключително подходящ като изненада на любимия, децата, свекървата или просто за да поглезите себе си. Идеален е за всеки повод!
 
Ето я и рецептата за този бомбастичен чийзкейк, гарниран със сладко от вишни.
 
 
Необходими продукти:
  • масло (200 грама)
  • обикновени бисквити (2 пакетчета)
  • захар (половин чаена чаша)
  • яйца (5 броя)
  • маскарпоне (500 грама)
  • бурканче сладко с цели вишни
  • крема сирене (500 грама) 

Начин на приготвяне:
 
Смелете бисквитите в блендер или ги счукайте на ръка. Размекнете маслото и го омесете добре с бисквитите. Излейте сместа във форма за торта, чиито стени се свалят. Докато изсипвате сместа, притискайте добре, за да прилепне хубаво по стените. Това ще е основата на чийзкейка. Приберете в хладилника за около 30 минути. 
 
Сирената се смесват и разбъркват добре заедно със захарта. Разбийте яйцата до бяло и ги добавете към сместа. Извадете блата от хладилника, намажете го с 3 супени лъжици от сладкото и го залейте със сместа от сирената. 
 
Сложете във фурната, загрята на 160 градуса, за около 45-50 минути. Когато изстине, освободете от формата. Преди да сервирате десерта, го вкарайте в хладилника за час-два. Поднесете, украсен със сладкото от вишни.
 
Насладете се на удоволствието! Бон Апети!