Остават няколко месеца до началото на летния сезон. Съвсем скоро ще стегнем куфарите и ще заминем на жадуваната почивка по родното черноморие или в чужбина, където ни очакват куп приятни емоции и изживявания. Освен да броим дните от календара, нищо друго не ни остава, но трябва ли просто да си седим и да чакаме? Моят отговор е НЕ! През това време може съвсем спокойно да влезем във форма и да не се срамуваме от тялото си, когато се съблечем на плажа.

Имате предостатъчно време, за да се отървете от излишните мазнини и да не се изчервявате, когато се съблечете по бански на плажа. За целта просто трябва да промените начина си на хранене и да посещавате по-редовно фитнес залата. Всичко звучи толкова лесно и хубаво, че чак не е за вярване, но ви гарантирам, че ако положите малко повече усили,я ще постигнете желаните резултати и ще влезете в топ форма за лятото.

Хранителен режим


Храненето е ключът към промяната. Дори да си скъсате задника от кардио тренировки във фитнес залата няма да постигнете нищо, ако не промените начина си на хранене. Ако ограничите консумирането на всякакви вредни храни – пържено, мазно, тестени и сладки изделия, газирани и алкохолни напитки, резултатите ще бъдат на лице. Със сигурност ще свалите няколко килограма дори без да спазвате строг хранителен режим.

Ако искате сигурни и трайни резултати обаче, ще трябва да се подложите на диета. Най-добре тя да бъде изготвена от някой специалист диетолог, който да ви направи хранителен режим съобразен изцяло с вашето тяло и начин на живот. По този начин контролирано и безопасно ще се избавите от ненужните килограми.

В случай, че нямате желание да се консултирате с диетолог, то може да се подложите на някоя от широко популярните диети, като например 90-дневната, диетата на доктор Дюкан или друга, която ви допадне.

Тренировки

Тренировките също са важна част от процеса по отслабване и влизане във форма. Въпреки че е възможно да отслабнете дори без да спортувате, то резултатите, които ще постигнете, ще бъдат значително по-слаби от тези, които ще постигнете, ако спортувате редовно и активно.

Лично за мен най-добрият вариант в борбата с излишните килограми са редовни тренировки във фитнес залата + подходящ хранителен режим. Това е единственият начин, по който бихте могли да си гарантирате, че ще постигнете желаните резултати. За целта ви съветвам да се обърнете към професионален фитнес инструктор, който да ви изготви програма и да следи резултатите, които постигате.

В случай, че тренировките във фитнес залата не ви допадат може да се насочите към друг спорт, при който се изгарят много калории – плуване, бокс, танци и други.

Важното е да водите активен начин на живот. Гарантирам ви, че щом промените начина си на хранене и започнете да спортувате редовно, ще влезете във форма не само за лятото, но и за останалото време от годината.