Цена 16 лв.

Издателство Colibri

"Втори шанс"

„Втори шанс“ е шеметна надпревара с времето, изобилстваща от забавни и сърцераздирателни обрати. Андрю Стилман е репортер в „Ню Йорк Таймс” и току-що се е оженил за ученическата си любов. Прави разследване за мрачна страница от историята на Аржентина. На 9 юли 2012 г., докато тича покрай река Хъдсън, внезапно е прободен в гърба и се свлича в локва кръв. Идва на себе си на... 7 май 2012 г., два месеца преди сватбата си. Съдбата му дава втори шанс, той може да се опита да открие кой е убиецът му. Завистлив колега, читател, който е загубил всичко заради негова статия, сериен убиец или ревнива жена? Андрю има два месеца, за да разплете загадката. Дали ще повтори преживяното, или ще избере нови пътища? Андрю Стилман попада в шеметна история, която го отвежда от Ню Йорк до Буенос Айрес и обратно. Ще успее ли да използва неочаквания втори шанс?

Марк Леви

Марк Леви е роден във Франция през 1961 г. Упражнява различни занаяти, работи към Червения кръст, известно време се занимава с компютърен дизайн и архитектура. През 1998 г. се появява дебютният му роман - „Ами ако това беше истина“ и светкавично се превръща в супербестселър, а правата за екранизацията купува самият Стивън Спилбърг. Романтичната комедия носи името „Истина ли е?“, главните роли са поверени на Рийз Уидърспун и Марк Ръфало. Леви твърди, че е написал първия си роман за мъжа, в който ще се превърне един ден неговият син. Следват книги като „Къде си“, „Седем дни за цяла вечност“, „Следващият път“, „Да Ви видя отново“ и „Децата на свободата“, преведени на 48 езика и с близо 30 милиона продадени екземпляра. Историите на Марк Леви са увлекателни и непредвидими - той печели публиката с чувство за хумор и ирония, с непреднамерения си стил и умението да разказва интригуващо за изпитанията на човешкия характер в сложни ситуации.

Андрю Стилман е журналист в „Ню Йорк Таймс“. Постъпил на двайсет и три години като репортер, той изкачи стъпалата в службата едно по едно. Младежката му мечта беше да получи журналистическа карта от един от най-прочутите всекидневници в света. Всяка сутрин, преди да прекрачи двойната врата на Осмо Авеню № 860, Андрю с удоволствие вдига глава. Поглежда надписа на фасадата и си казва, че офисът му се намира тук, в свещения храм на пресата, където хиляди драскачи мечтаят да влязат поне веднъж, за да разгледат помещенията.

След като прекара четири години в отдела за документация, Андрю беше назначен за заместник-редактор в секцията за некролози на отдел „Вести от деня“. Жената, която беше заемала тази длъжност преди него, беше попаднала под колелата на автобус на излизане от работа и се озова във вестникарските колони, които собственоръчно пишеше. Бързала да се прибере вкъщи, за да посрещане доставчика, който трябвало да й връчи фино бельо, поръчано по интернет. На какво се крепи животът, а?