Напълнели сте точно преди лятото? Не се отчайвайте – има бързо и ефективно решение.

Не става въпрос за някоя скъпа процедура или сложно упражнение, а за домашно евтино спа.
Рецептата на тайландките от преди векове, ще Ви помогне да намалите размера на дрехите си като извлече токсините от тялото, намалее подуването и стегне кожата Ви. Всичко това само за 20-тина минути и то вкъщи.

Няма да отслабнете с 10 килограма с една процедура и ефектът трае няколко дни, но те са достатъчни за да изглеждате по-елегантна на парти или на плажа. Вижте страхотната рецепта:

Съставки:

30 грама джинджифил
90 грама куркума
Шепа ориз
Топла вода
 

Какво се прави:

1. Смесете джинджифила и куркумата
2. Натрошете ориза до получаването на едра зърнеста текстура
3. Изсипете всички съставки в топла вода до получаването на гъста паста.
4. Нанесете върху цялото тяло с масажни кръгообразни движения, като обърнете повече внимание на частите от тялото с мастни образувания.
* Може да увеличите ефекта на процедурата, като увиете проблемните зони с найлоново фолио или плат.
5. Оставете да подейства за 20 минути и отмийте с топла вода. Намажете с овлажняващ лосион за тяло.

Защо процедурата действа?

Джинджифилът стимулира кръвообращението и намалява задържането на вода, а куркумата действа като антиоксидант и детоксикатор. Оризът премахва мъртвите клетки и ексфолира кожата.
Внимание: Чистата куркума няма да оцвети кожата Ви, но ако в състава на подправката има изкуствени оцветители, е възможно да се получат жълти петна върху кожата. Затова, преди да направите тази процедура, нанесете малко количество върху кожата. Ако се появи петно, използвайте зехтин или рициново масло, за да го премахнете.