Събота ще е диско вечер в компанията на симпатичните Discopigg Yoshida и Ramsey Hercules

След откриването на YALTA заедно с Cristoph, Joey Daniel и RUNO, клубът продължава програмата си за сезона на 13 октомври с гостуването на берлинското дуо Tale of Us. Opening сетът ще бъде от Vaal, а партито ще закрие Liubo Ursiny. Мястото е добре познатият ни Room 1 на YALTA CLUB. Следващата вечер (14 октомври) клубът ще отвори вратите на Room 2 за първото си диско парти заедно с Discopigg Yoshida и Ramsey Hercules от Boogie FM.

В петък уикендът ще започне подобаващо с момчетата от Tale of Us, които през годините се доказаха като едни от най-успешните продуценти и изпълнители на електронната сцена. Последният път, в който дуото беше чуто от българските фенове, беше по време на новогодишната нощ InterSolar 2017, отново организирана от YALTA CLUB. През 2017 г. Karm и Matteo издадоха Enter Endless чрез лейбъла Deutsche Grammophon – един дълбок, класически ambient албум, чрез който изразяват корените си, свързани с композициите за пиано – звучене, което не е типично за Tale of Us. По техни думи обаче, това е най-завършеният и откровен техен проект до момента. Вечерта на 13 октомври ще открие Vaal – един от ключовите представители на лейбъла на берлинското дуо Afterlife. След като чуват музиката ѝ, момчетата остават впечатлени и професионалната ѝ кариера започва да се развива. Само след няколко месеца тя е поканена на едно от партитата Life and Death на легендарния фестивал Sonar в Барселона. Оттам нататък светът на електронната музика я посреща с отворени обятия и успехите ѝ до момента са многобройни.

Събота парти уикендът продължава с едно по-нестандартно събитие за YALTA CLUB. Главните замесени зад радиото Boogie FM ще раздвижат нощта на 14 октомври с диско ритми от седемдесетте години. Джун Йошида, по прякор Discopigg Yoshida, е един от най-известните столични диджеи и кулинарни майстори. Наполовина българин, наполовина японец, той продължава да развива уменията си в Щастливото прасе. Освен в кухнята обаче, той се спрява добре и зад пулта, където пуска предимно диско и ню диско. Заедно с втория гост за вечерта се познават от повече от 20 години и този уикенд ще имаме възможността да ги видим заедно в Room 2 на YALTA. Самият Ramsey Hercules е добре познат на българската музикална фънк и диско сцена, тъй като се занимава с музика от 93та година насам. Помним го от няколко български групи, предимно от Phuture Shock, а в момента се наслаждаваме най-вече на онлайн радиото Boogie.fm, на което е създател. Колоритният диджей е горд собственик и на винил шoпa в София Boogie Exchange.

Билети за всички събития в клуба ще бъдат продавани единствено на място.

Повече поробности за програмата на YALTA CLUB през октомври може да намерите на официалната страница в Facebook, както и на yaltaclub.com