Топлите летни месеци бележат перфектното време за семпли, вкусни и леки ястия! Изобилието от сезонни плодове и зеленчуци, както и освежаващи рецепти представят коренно различен кулинарен свят. Освен това, леснотата на приготвяне на повечето от тях ги прави прекалено достъпни, за да ги пропуснем...

След безкрайните видове салата, на които можем да се наслаждаваме през слънчевите дни, идват и любимите студени летни супи. Всички се сещаме за класическия таратор, но лятото носи със себе си и други апетитни и разхлаждащи опции като класическото испанско гаспачо или пък студена крем супа от тиквички... Опциите наистина са безкрайни, удоволствието - също!

Освен насладата от ястието, самият процес по приготвяне е изключително приятен и изискващ минимални усилия. С помощта на пасатор, приготвянето на лека и свежа супа, вдъхновена от летни зеленчуци, става за секунди. Едно от незаменимите предимства на този уред е малкото място, което заема - прибирате го в кухненския шкаф и забравяте за каквато и да било бъркотия! Друго удобство на ръчния пасатор е, че може да се използва в различни съдове, предоставяйки максимална свобода да се развихрите без граници.

Пасаторът не е единственият начин да приготвите нещо леко и апетитно за летния сезон. Друг мултифункционален и полезен уред в такива случаи е блендерът. Просто слагате желаните съставки в каната и само с натискането на едно копче получавате свеж обяд или вечеря за минути! Недостатъкът на мястото, което заема този уред се компенсира от факта, че позволява по-широк избор от неща, които може да приготвите. Освен супи, блендерът може да послужи за плодови или зеленчукови смутита, коктейли, или дори да улесни правенето на смес за палачинки!

Изборът между двата варианта зависи от специфичната динамика и нужди на вашето домакинство, но гарантираните апетитни резултати са налице във всеки случай!