Смята се, че мъжът тряба да поддържа разговора по време на среща, но ние мислим, че това не е добра идея. Важно е комуникацията да е двустранна, а не господата да се чувстват като разследващи полицаи. Съветите, които ще Ви дадем са приложими и от двата пола. Вижте кои теми за разговор са добра идея и кои не са:

Номер 9: Имаш ли братя или сестри?

Това е безопасна тема за разговор и в същото време прави впечатление, че се интересувате от семеството на другия, което е мило. Братята и сестрите предизвикват положителни емоции и лесно може да бъде разказана забавна история от детството, например. Ако питате за родителите му, това може да предизвика негативни асоциации ако те са разведени или изобщо имат сериозни проблеми.

Номер 8: Пътувал ли си в чужбина?

Тази приятна тема е много подходяща за отпускане и скъсяване на дистанцията. Хитър начин да се насочи вниманието на човека срещу Вас към интересна тема и евентуални бъдещи дестинации за посещение. Друг плюс на разговорите за пътешествия е, че ще изградите представа за културата на другия и дали е отворен за нови приключения.

Номер 7: Хапване и пийване?

Тема за разговор пасваща на обстановката на ресторант или бар е тази за храната и напитките, които предпочитате. Не само ще прецените дали имате сходни предпочитания, но разговорът може дори да е безкраен и ще ви даде безопасна тема на разговор - освен ако не сте излязла с някой пристрастен към храна или алкохол.

Номер 6: Никакво минало!

Тема табу за първа среща са бившите. Тази тема като цяло е деликатна, дори и в по-напреднал стадий на връзката, а какво остава за първа среща.

Номер 5: Планове за кариера?

Въпросите за образование и кариера са нож с две остриета. Ако е доволен от настоящата си работа, с радост ще отговори на всички въпроси. Ако не работи по специалността си, може да го приеме като неприятно запитване. Всички знаем, че парите и самочувствието на мъжете са доста свързани, затова подходете деликатно и дайте ясно да се разбере, че не сте материалистка.

Номер 4: Как е работата?

Въпрос, свързан с предишния. Макар обикновено хората да се оплакват от работата си, всъщност обичат да говорят за нея колкото и рутинна и еднообразна да е тя. Все пак ако покаже, че темата не му е приятна, изберете някоя друга.

Номер 3: Приятели

Питайте за приятелите му. Дори и да не ги познавате, той с радост ще Ви разкаже за неговия кръг от приятели. Всички знаем максимата "покажи ми приятелите си, за да ти кажа какъв си".

Номер 2: Интереси и свободно време

Тези въпроси са малко като от лексикон, но без тях не може. Те ще Ви покажат дали имате общи интереси, хобита, предпочитания към стилове музика, филми, книги. Тази тема отваря много допълнителни въпроси и разговорът продължава естествено.

Номер 1: Бъдете дръзка

Когато вече се убедите, че го харесвате и искате да излезете пак с него, намекнете му го. Няма нужда Вие да го каните на втора среща, но е едно „Прекарах си много добре” ясно ще му покаже, че искате да го видите пак.

Използвайте тези теми само като идеи, не ги следвайте дословно. Най-важното е да се отпуснете и да се наслаждавате на вечерта, защото го заслужавате.