Ново проучване, публикувано в списание за сексуална медицина, показва че проблемите на мъжете в леглото могат да бъдат пряко свързани с отношенията с майките им, предава Дарик.

Обтегнатите отношения с майката, може да доведат до сексуални проблеми в по-късен етап от живота на мъжа, категорични са от Карловия университет в Прага. Учените са заключили, че майките оказват много по-голямо влияние върху любовния живот на своите синове, отколкото някога са предполагали.

За целта на проучването, участие взимат 960 момчета и мъже, на възраст между 15 и 88 години. На тях били задавани най-различни въпроси, свързани с техните сексуални навици, случаи на преждевременна еякулация и това каква е продължителността на сексуалните им актове. След като селектирали получените отговори, изследващите заключили, че връзката между психическото състояние на мъжете от деца, през юноши, та до възрастни мъже засяга физическото им състояние в дългосрочен план. Оказва се също така, че ако в детството си същите те са имали проблеми с майките си, то е доста вероятно да се влюбват по-трудно и дълго да търсят своята половинка.