Деца от цял ​​свят умират от най-различни болести като морбили, полиомиелит и малария. За огромно наше щастие има ваксини и превантивни мерки срещу тези убийци, ако, разбира се, ги вземем навреме. Но една друга заплаха - войната - не би могла да се излекува с ваксина.

Това ни представят UNICEF чрез новата си кампания, под наслов:

"Няма ваксина за срещу тези ужасяващи убийства на деца! Има само теб!"

Хиляди невръстни деца ежедневно са подложени на ужаси, които са непоносими. Войната е жестоко време за всеки и най-вече за децата. Заплахите са навсякъде – по улиците, в къщите, които трудно могат да се нарекат дом. От бебета до тийнейджъри, децата са бити, изнасилвани, дори убивани. Ужасът е навсякъде. Но не само във военните зони умират невинни деца.

На всеки 5 минути по едно дете умира в резултат от насилие.

Други хиляди, милиони, живеят в постоянен страх от физическа, емоционална или сексуална злоупотреба. А последиците... те оставят следа за цял живот.

Според доклад на UNICEF UK близо 345 души на възраст под 20 г. ще умират всеки ден през следващата година, ако нещо не се промени и ако насилието над тях продължи.

Чрез кампанията си UNICEF UK призовават насилието над деца да бъде изкоренено. Но за целта, всеки от нас трябва да се опита да помогне с каквото и както може, за да има всяко дете шанса да живее един по-нормален живот. Живот, изпълнен с детски игри, смях и щастие.