Девиз: Аз чувствам!
Планета: Луна
Период: 22.06 - 23.07
 
Ракът е много силен, издържлив и добронамерен знак. Притежава изключително фин усет и поразяваща интуиция. Само да погледне някого и да му чуе глупостите веднага разбира що за човек е и на какъв се прави, дори какви са целите му. Когато ти говори някой Рак и ти дава съвети, най-добре го послушай. И те не могат да си го обяснят, но каквото кажат, особено ако е лошо, то вероятността да се случи е твърде близко до стоте процента. Много грижовен и топъл. Обича семейството, старите вещи, сигурността, традициите, музиката и да знае къде си и как си. Обикновено не са агресивни, но когато им се наложи - може да разчиташ на истинска вендета. Мафията много добре олицетворява този знак. Ракът не допуска някой да му се вре в живота и може да пази тайни повече от всеки друг с изключение на Скорпиона.
 
Добри черти
Има повече добри отколкото лоши черти. Никой не е толкова грижовен родител и домакин, колкото може да бъде един Рак. Би умрял за теб, ако те обича достатъчно. Романтичен, любвеобвилен и добър. Знае как да използува богатия си запас от силни думи и фрази. Не е проблем за него да ти опише с думи емоционалното си състояние и отношението му към теб. Не е равнодушен. Патриот. Когато зазвучи националният химн, особено след награждаване на някой спортист, направо се просълзява и настръхва. Уважава традициите и ги поддържа живи дори в нашия идиотски век. Помни като слон и складира всички снимки и предмети със сантиментална стойност. Чист и подреден дом. Умее да борави с кинти и е страхотен бизнесмен. Готов да помогне и да те направи щастлив.
 
Лоши черти
Ми намират се. Раците са адски ревниви. Скъперници. Домоседи. Ако те изпуснат от иначе железния им контрол, направо се побъркват. Имат лабилна психика и дори са склонни към самоубийство. Лошото е, че преди това ще ти резне зелката на теб - пък после каквото дойде. Искат пълен отчет на всяка твоя стъпка и подробно обяснение, кога, колко, защо и с кого. Ако забравиш да оставиш бележка, че си отскочил да спирката за вестници, като се върнеш може да бъдеш посрещнат с точилка в главата или десен прав. Ако те потърсят по телефона, докато говориш, той най-откровено и нахално ще следи всяка твоя дума и, подозирайки те в изневяра, внимателно наблюдава дали си развълнуван например, какви мимики правиш и дали не се опитваш да изпратиш зашифровано послание от рода на - ВрагЪ си е тука - нема да мога да дойда, обичам те, ще те скъсам от секс.
 
Партньорство - Най се има с другите два водни знака Скорпион и Риби
Раците се разбират много добре с водните и отчасти със земните знаци. С огнените и въздушните не се получава, защото му е трудно да ги контролира непрекъснато и ги намира за повърхностни тупани, които не използуват мили и топли думи, а свободолюбието им граничи с безобразие. С многоуважаемия от мен и в същото време ненавиждан от мнозина Скорпион са способни да изградят може би най-яката връзка в целия зодиак. В никакъв случай по-стабилна от земната Телец -Телец, но много по-истинска и сложна за изпълнение, с потресаващо количество любов и силни чувства. Тези двамата са царе на тема тайни и загадки, окултно и загадъчното, вярост, себеотдаване и убийства по особено жесток начин. Рибите са също толкова грижовни, колкото Раците. Когато са заедно, около тях се усеща една приятна мъгла бъкаща от искреност, тайнственост и силни чувства. Не се надлъгват, защото усещат и най малката вибрация и колебание. Имат изключително силна интуиция и много точно предугаждат мислите и желанията си. Обичат да се усамотяват и да се затварят в някакъв измислен собствен, романтичен свят, изпълнен до краен предел с любов, вярност и себераздаване. Два Рака на едно място означава зона забранена за достъп на външни лица. Адски здрава връзка и в повечето случаи не се стига никога до раздяла. Свръхчувствителни и верни. Държат много един на друг и се подкрепят за всичко. Ако ги предизвикаш - това ще е твоят жесток и незабавен край.
 
С останалите не е добре, защото не могат да понесат изобилието от ревност и наложения тотален контрол на Раците.
 
Секс , Любов и Свалки
 
МЪЖ - (Омар)
Ракът е щедър на любовни обяснения и прочувствени слова. Когато те обича, е готов на всичко. Не се ебавай с неговите чувства и доверие. Първенци по любовни драми и грандиозни сцени на ревност. Често носи хладно оръжие и е готов да го използува за да защити честта и достойнството на любимата или семейството. Имат кокалести, здрави тела. В повечето случаи са с тъмна коса и дебели вежди. Очите им са много мили, топли, изразителни и влажни. Трудно допускат някой в личния им живот и ако го направят - значи вече си в капана им - тип меча лапа. От там няма измъкване по спокойния и цивилизован начин. Рака не го е страх от никого, когато стане въпрос за някакъв въргал или казване на истината. Има известни колебания единствено в направление по кой начин да те накаже, но никога дали въобще да го прави. Нормално е и в леглото да се опита да държи положението под контрол. Не е импулсивен и прибързан. Тук той се изявява в съвсем нежна и страстна светлина. Може дълго да те милва и гали, да ти шепне любовни слова, да те притиска много силно в здравите си като клещи ръчища. Не си пада по извращенията и прекалено палавите изпълнения. Предпочита класически пози и умерено темпо. Върл противник на груповия секс. Не си пада и по изпълнения на запалена лампа и още повече - извън дома си. Верен на традициите и грижовен, ненавижда изненадите дори след кратко време да се окажат наистина приятни. Оставете го сам да избере момента на разнообразието, което няма да е кой знае какво, но със сигурност ще е след доста дълго време.
 
ЖЕНА - (Скарида)
Страхотни са. Много издържливи и силни. Номер едно в изкуството на любовното целуване. Зад иначе здравото им тяло се крие една чувствителна и нежна душа. Излъчването им е толкова силно и особено, че направо изпитваш нужда да се предадеш без бой. Косите им са много хубави, гъсти и често много дълги и тъмни. Ако решиш да сваляш тази дама, никога не демонстрирай свободолюбието си. Ако се държиш лигаво и се правиш на шут, шансовете ти се изпаряват незабавно. Най-добре си придай вид на сериозен и преуспяващ мъж, който притежава силни чувства и склонност да обича за цял живот и готовност да се грижи за семейството повече от всеки друг. Ако си романтичен тип и разбираш от поезия и сапунени опери, считай, че си успял наполовина. Но ако си бройнал някоя от тези и си мислиш, че ще си прекарате добре няколко дни и после кой от къде е - си сбъркал адреса. Първото, което е, тя веднага ще разбере за долните ти намерения и задни мисли. Интуицията и се грижи да не попада в подобни ситуации. По правило тя е тази, която сваля мъжа и то по начин, който е толкова тънък и невидим, че изведнъж осъзнаваш как си попаднал под здравата и хватка и няма как да се измъкнеш. Най-добре не се и опитвай. Никой не се е разделил с Рак лесно и без драскотина. Тази жена дори най-често се противопоставя на гадния си съпруг, като с героична смелост му скача на бой, осъзнавайки, че ще бъде победена. Използува и домакински уреди, но никога не те замеря с тях, а ги държи здраво в ръка. Може да изкриви тигана от главата ти само ако те заподозре в изневяра или ако си имал неблагоразумието да попиташ хубавата съседка колко е часът например. Интересното е, че има склонност да следи мъжа си и ако го набара с някоя друга, има вероятност да му прости и да му се размине с малко мариз, но междувременно конкурентката ще бъде размазана от бой или направо линчувана. Винаги давай пълен отчет за делата си и се обаждай по телефона, за да я осведомиш в подробности за всичко около теб. Бележките са задължителни и е желателно да завършват с топли думи и обяснения в любов. Жената Рак е много активна под завивките. Обича страстните дълбоки целувки, всеотдайния секс и чувствените прегръдки. Не стои като пън и се старае да ти угоди. Ако се опиташ прибързано да прекрачиш границите на благоприличието и нормалния пуритански секс, ще бъдеш малко разочарован. Тя обича да бъде отдолу и много силно прегръщана. По някое време в момент на възбуда и любовно опиянение вече може и да се стигне до разнообразие по всички направления, но тя трябва да реши кога, как и къде. Ненавижда груповия секс, обратните и перверзиите. Издава възбуждащи стонове, гърба ти става на кървави райета от нейните нокти и често казва "Обичам те".
 
Съвети и молби
Раците приемат съвети единствено от човек, на когото имат пълно доверие :
 
Опитай се да помислиш и за свободата на близките ти. Отпусни малко примката. Те са ти верни и те обожават - май? Страх ги е от теб. Не правят нищо лошо. Как са родителите ти? - А така си и знаех, пак са ти били на гости. Предчувствията ти се оказаха и този път верни. Да наистина този човек беше истински тъпак и долен измамник. Трябваше да те послушам. Още ли следиш филма? Защото изпуснах 364 епизод - да ми го разкажеш. Пазиш ли онези писма и джунджурийки от твоето минало. А значи вече знае за тях. Защо се бихте? - Как е? - А скоро ли ще излезе от болницата?..
 
Ех - Защо звездите са ви създали толкова чувствителни?