Само по тихо приказвай!
Девиз: Аз желая!
Планета: Плутон и Марс
Период: 24.10 - 22.11
 
Скорпионът е много силен, издържлив, агресивен и тайнствен знак. Притежава изключително фин усет и поразяваща интуиция особено за лоши неща. Винаги в живота му е бъкано от тайни и заплетени случаи. Адски категоричен. Притежава остър ум и хаплив език. Обожава опасностите и не го е страх от предизвикателствата на съдбата и смъртта. Опасностите го привличат като магнит. Сам търси поле за изява, където да се изправи и премери сили с опасни хора или стихии. Често се занимава с професии като, пожарникар, лекар , полицай, военен и други подобни само и само за да задоволи огромния си потенциал от сила за борба със злото и смъртната опасност. Превъзходен е и като престъпник. Умее да скрива следите си. Ако се наложи ще се бие до смърт. В живота на тези хора най-често им се случват такива преживелици, които повечето не биха издържали без трайни психически увреждания. Смъртта и болестите ги дебнат и са около тях от самото им раждане. Вероятността да стане свидетел на престрелка, пожар, тежка катастрофа или близък човек ще издъхне в ръцете, е най-голяма именно при него.
 
Добри черти - Започвай да пееш! - По-силно!
Има страшно сериозни добри черти, които не са кой знае какво като количество, но пък за сметка на това са адски важни и будещи заслужен респект и стойност като качество. Умее да пази тайни и, ако му се довериш, дори инквизицията ще се окаже безсилна да се справи. Истинско щастие е да имаш приятел Скорпион. Под приятел не разбирай познат или - виждаме се от дъжд на вятър. Веднъж спечелвайки доверието му, което е доста трудна и непосилна задача за много хора, може да разчиташ на него за всичко. Не си мисли, че някой Скорпион ти е приятел, ако си го послъгвал или си лицемерничил. Тия работи не остават скрити за него. Това, че не е реагирал на лъжите и тъпите ти дребни хитринки, не означава, че си го преметнал. Да се опиташ да излъжеш или измамиш Скорпион си е чиста лудост и наивитет. Интересното е, че той не ти пречи да го правиш, но когато прекалиш, бъди сигурен, че си направил най-големите грешки в живота си. Първата е, че се лишаваш от приятелството му, което е неоценимо и втората и фатална е, че от тук натам ще ти се стъжни жалкия животец. Много ме дразни отношението на мнозинството хора към този знак. Често сме свидетели на отрицателна реакция само при споменаването на думата Скорпион. А сега си помисли малко - Скорпионите, които познаваш какво са преживели, как са се справили в дадена ситуация, какво са съградили започвайки от нула, колко пъти си разчитал именно и единствено на тях, как те е защитил и отмъстил за теб, как незабавно ти се е притекъл на помощ, загърбвайки собствените си интереси, как е проявил мъжество, смелост, дързост и невероятна сила, за да ти спаси гъза и.т.н. - Затопли ли? - Сети ли се. Помисли още малко. Я сега се постави на негово място и без да се самозалъгваш си представи как би реагирал ти . Така си и знаех. Чудиш се как е още жив и здрав, защо не е полудял, как е могъл да запази самообладание и хладнокръвие, как се е жертвал за благото на друг. Между другото - Ти срещал ли си Скорпион, който да е лигльо? - Не си напрягай мозъка - ще отговоря вместо теб - Нема такова животно!
 
Лоши черти - Чшшш - Много внимавай!.
Намират се. Ревниви. Предизвикателни. Търсят повод за спор и, ако даде господ, много як въргал. Скорпионите са известни със своята категоричност и сила и, когато я смесят с изключителната си агресивност и жестокост, се получава истински ад. Няма по-добри от тях, когато дойде време за мъст. Тук са ненадминати. Лошото е, че не се задоволяват с едно отмъщенийце, и мисли злото, десетина години след като си се променил и вече си добър човек и не правиш такива лоши неща. Скорпионът не го е страх да ти покаже, че именно той се е сетил за теб, но предпочита да ти гледа сеира и дори може да дойде и да се прави на дръж ми шапката, изтърсвайки нещо от рода на - Леле мале, какви времена дойдоха - да ти подпалят автомобила посред бял ден - хулигани с хулигани - само да ги пипна ще им скъсам ушичките на тези лайненца. Не се събирай на купон или друго подобно увеселение със Скорпион, ако някога си му направил лошо впечатление или си бил толкова неблагоразумен, че си го наранил с думи или дела. След втората чаша ще усетиш задаващата се буря от тъмни сили и емоции. Видиш ли погледа му да е станал по-особен и да се задържа върху твоя - най-добрият изход е моментално да си намериш сериозен повод и дим да те няма. Ако си толко голям пън и велик смелчага и мъж, че да не усетиш какво следва и имаш нещастието да поостанеш, може да разчиташ на истински кошмар. Ще започне с дребно напомняне на някоя твоя издънка, повишаване на тон и градус на напрежението и след малко ( - А , ! ама ти - ? ! Още ли си там ? ) - и след малко - ето линейката пристигна - все пак имаш някакъв минимален шанс да оцелееш.
 
Партньорство - Най се има с другите два водни знака Рак и Риби и отчасти с огнения върл Овен.
Скорпионите се разбират много добре с водните, а понякога и със земните знаци. С огнените и въздушните не се получава, защото му е трудно да им следи действията и да ги контролира. С водните Рак и Риби се чувства най комфортно, защото и той като тях изповядва подобни идеали и е дарен с особени качества и адски точна интуиция. Обича да се отдава на здравите и сериозни взаимоотношения. Честни, искрени и категорични. При Скорпиона не съществува златна среда в която да се настаниш удобно и безпроблемно. Или си с него или си бий камшика. Именно тук намира много общо с не по-малко агресивния и див, горд и управляван от планетата Марс Овен. Много е чувствителен и силен, ето защо е добре да си честен с него и да внимаваш какви ги плямпаш и какви каши забъркваш. Той те следи много внимателно и ако заслужаваш нещо, независимо добро или лошо, бъди сигурен, че ще си го получиш. За Скорпиона е много важно да дърпа юздите в дадени взаимоотношения и разни лигавщини като несериозност и липса на дълбок поглед върху нещата са неприемливи. В бизнеса имат много добри шансове, защото са пробивни, силни и ако се наложи безскрупулни. Конкуренцията може да бъде изтрита от лицето на земята. С Рака са способни да изградят може би най-яката връзка в целия зодиак. В никакъв случай по-стабилна от земната Телец - Телец , но много по-истинска и сложна за изпълнение, с потресаващо количество любов и силни чувства. Тези двамата са царе на тема тайни и загадки, окултно и загадъчното, вярост, себеотдаване и убийства по особено жесток начин. Рибите са също толкова грижовни, колкото Скорпионите и двамата могат да се отдават на любимите си занимания и да се разбират без думи. Обичат да се усамотяват и да се затварят в някакъв измислен трансцендентален собствен свят така чужд за останалите идиоти, които не притежават и капчица от тяхната сензитивност и чувствителност. Два Скорпиона е много находчива и здрава връзка. Тя е зона забранена за достъп на външни лица и любопитни твари. Държат много един на друг и се подкрепят за всичко. Под всичко разбирай наистина всичко. Ако ги предизвикаш, това ще е твоят край, може и когато му дойде времето, но все пак истински и безвъзвратен край.
 
С останалите не е добре, защото не могат да понесат изобилието от ревност и наложения тотален контрол и детективски умения на Скорпиона.
 
Секс, Любов и Свалки - Нека да започваме... СЕГА!
 
МЪЖище
Скорпиона е може би ! - Чекай малко. - Не може би, а направо най-, най- и още веднъж най- добрият любовник в целия зодиак, че и в другите галактики ако щеш. Дори непривлекателни, с белези от някоя героична проява или с някакъв недъг, тези са номер едно и нямат никаква конкуренция. Излъчват такава яка доза сексапил и мъжественност, че дори когато си помпат гумата на колата или човъркат по електрическата инсталация, предизвикват силни любовни чувства и неадекватни реакции у жените. В тия има толкова много любов и страст, че може би са в състояние да раздадат на Близнаците, Девата, Козирога и Водолея - ( моля не се бутайте ще има за всички ) - и пак ще им остане огромно количество за любимата и семейството. В леглото са най- желаната партия. Че кой друг може да те изпълни с всички онези работи, за които си мечтае милата женичка. При Скорпиона има от всичко по-много. Изкуството на любовта му е в кръвта и самия той не полага никакви усилия и позьорства, за да впечатли една дама. Достатъчно е да се срещнат само и работата е наполовина свършена. Той не обича вятърничавите, лишени от чувства, елементарни и лесни жени. Кефи го всяка проява на труднодостъпност, агресия и сила у една дама. За него е истинско удоволствие и предизвикателство да забоде някоя горда, галантна, достолепна и красива. Интересното е, че поради това си качество, често се унася да сваля вече омъжени дами. Но понеже е по-трудно то и наградата е по-ценна. Той не е толкова верен и затворен, колкото Рака и Рибите, но представи си колко му е трудно непрекъснато да отблъсква женските атаки, често придружени с искрени обяснения в любов и нахални до нива извън благоприличието за една дама. Те са най-често ухажвания знак и около тях непрекъснато се говори за секс и еротика. Не им е лесно. В леглото е такъв, какъвто трябва да бъде един мъж - всички допълнителни приказки са излишни...
 
ЖЕНА - (Резачка)
Поклон пред тези. Страхотни са. Много издържливи, очарователни до безобразие и прекрасни. Нежни, мили, добри, раними, всеотдайни и в същото време агресивни и силни до степен, многократно надминаваща мъжкото усещане за жена. Имат най-различни и разнообразни тела, но общото между тях е, че са неустоими или направо побъркващи с огромното излъчване на сексапил и еротичен заряд. Дори когато мие чиниите или простира дрехите на балкона. За да заслужиш тази чес, да се докоснеш до това еротично създание и да знаеш, че те обича, значи поклон и пред теб човече. Как я спечели? Трудно ли каза? Ех, - знам знам. Не беше лесно, но пък явно е имало защо. Бил си се побъркал по нея ли? Тук Лъвицата би изръмжала, че и тя е много напред с материала, но според мен лидерската позиция се полага на дамата, чедо на Марс и Плутон, истинската любовница - жената Скорпион. В леглото и попадаш във вълшебен свят, понесен на крилете на удоволствието, което само тя може да изтръгне от себе си и да те дари с него. Тук всички ограничения отпадат и само твоите желания са важни. Естествено, за да се окажеш в това положение, ти си бил поставян на безброй изпитания и обстойни проверки, така че знам - няма да се опиташ да злоупотребиш с нея. Тя също си взима своето, но по най-добрия възможен начин. Някак си уцелва едни моменти, известни само на нея, при които се получава онзи така жадуван от всички влюбени баланс да изпитате взаимно удоволствие във всеки миг - Е приятно прекарване от мен!...
 
От тук насетне, каквото и да напиша за Нея ще бъде недостатъчно. Представи си за каква жена мечтаеш в леглото - е това е тя...
 
Съвети и молби
Скорпионите не обичат някой да им дава съвети, защото са патили много и знаят повече от теб :
 
Много се извинявам - ще позволиш ли само няколко молби и евентуално съветчета. Благодаря - ще бъда кратък разбира се. Първо да те питам - Ти ли ми надраска колата с пирон преди два месеца? - Мислех, че си забравил и си ми простил - и все пак - кво пък толкоз, лошо нещо стана? - Аз само казах за теб, че си невъзпитан и много къркаш. Защо ме следиш? Къде ми затри онази видеокасета с Калигула - искам си я. - Глей са - писна ми от твоите забележки и закани. Престани да спориш с мен - знаеш, че съм прав и пак продължаваш. А така ли - заради самия спор значи - знам, че и един кютек ще ти се отрази добре - Заповядай утре в шест без десет на поляната зад блока, но се надявам да си оставиш ножа и огнестрелното оръжие - ще бъда там... Тоя дали ми повярва??? Съмнявам се.
 
Ех - Защо звездите са ви създали толкова яки?