Настава време да запретваме ръкави и да се залавяме с пролетното почистване. Много забавно, нали? Няма какво да се лъжем, колкото и да ни харесва идеята за чист и подреден дом, цялото усилие, което ни отнема пролетното почистване, влудява не една от нас.

Разбира се, семейният живот е страхотен. Децата са благословия. Но цялата бъркотия, която създават... Борбата с нея може да потисне всеки родител. Особено когато от най-причудливи места изникват ластици, пластелинови творения или безпризорни кукленски обувки.

Пролетното почистване може да се превърне в изнервящо преживяване дори когато децата помагат (доброволно или по принуда), защото нерядко намеренията им са добри само на теория, но не и на практика. Но мъничките ръчички могат да ни помогнат само толкова, основната задача пада върху нашите плещи.

За да не превръщаме и тазгодишното чистене в най-досадната задача на света, можем да се поучим от една 6-годишна. Дъщерята на Шанън Дей решава да ѝ помогне не само със събирането на разхвърляните играчки, но и с няколко практически съвети. Шанън споделя, че след като е приложила на практика съветите, чистенето е станало истинска забава.

Може би и вие ще се възползвате от тези детски и чистосърдечни съвети, затова ви ги представяме тук:

1. „Всичко, което трябва да направиш, е да се усмихваш, мамо. Опитай!”

2. „Просто си представяй, че парцалът е гаджето ти и двамата сте отишли заедно на бала.”

3. „Разговаряй със себе си, докато чистиш.”

4. „Танцувай на песента на Тейлър Суифт „Shake it Off”, докато чистиш и се запиши на видео.”

5. „Награждавай се с шоколад всеки път, когато приключиш дадена задача.”

Шанън споделя, че тези съвети са дали нов смисъл на ролята ѝ на „пазител на дома”, а чистенето никога не е било толкова забавно. Така че пробвайте и вие да чистите с перманентна усмивка, от която да ви заболи цялото лице. Развихрете се на дансинга с кавалера на бала ви, докато се „отърсвате” от всякакви лоши чувства под влиянието на Тейлър Суифт. Само не сме много сигурни за промишлените количества шоколад, които ще изядете, но ако панталоните започнат да ви стягат – спокойно можете да обвините мъдростта на едно 6-годишно момиченце.