Днес ще се обърнем към българското кулинарно наследство и ще ви представим една бърза гозба, която можете да си приготвите набързо, когато ви се хапва нещо вкусно. Рецептата е на Еленка Щерева с. Йоглав, обл. Ловеч и е публикувана в „Кухнята на времето. Традиционната българска кухня през ХХ век” на издателство Ciela.

Необходими продукти:

2 глави червен лук

200 мл олио

2-3 сухи или пресни чушки

1 домат или домати от консерва

2-3 с.л. брашно

1 с.л. червен пипер

200 мл вода сол и чубрица на вкус

Начин на приготвяне: 

Нарязаните на ситно чушки се запържват в олиото, прибавя се нарязания домат, червен пипер и брашно. Разбърквайки, постепенно се налива вода, за да се получи умерено гъст сос. Ври 10-15 мин. и накрая се добавя сол и чубрица на вкус. Поднася се топла.