Почти сме убедени, че вече сте попадали на тази загадка, тя обиколи Facebook и Linkedin и предизвика вълна от противоречиви коментари. 

Главоблъсканицата всъщност е за деца и е съставена от няколко плодчета, които трябва да бъдат заменени с цифри, за да бъде решено уравнението. 

Ябълките и бананите обаче се превърнаха в истински лабиринт за възрастните, които дават доста противоречиви отговори, вариращи от 14 до 20.

Отделете минутка и решете уравнението, ще ни бъде интересно какъв е вашият отговор!

Най-често даваният отговор е следният: 3 ябълки са равни на 30, което означава, че една е равна на 10. Една ябълка плюс 2 чепки банани са равни на 18, което прави 4 за една чепка банани. Чепка банани минус разполовен кокос са равни на 2, което означава, че един кокос е равен на 2. В такъв случай уравнението от последния ред би трябвало да е следното половин кокос (1) плюс една ябълка (10) плюс чепка банани (4) = на 15.

По-наблюдателните обаче забелязват, че чепката банани на последния ред всъщност се състои от 3 банана и вероятно би трябвало да се брои за 3, като по този начин резултатът става 14.

Главоблъсканицата има и още няколко интерпретации, които водят до всевъзможни отговори. За съжаление нейният автор не е известен и окончателният резултат не може да бъде назован.