Бръчки? Никоя дама не иска по лицето й да има следи от тях. Но за по-ранното им появяване, понякога сме виновни самите ние или по-точно вредните навици, които сме придобили вероятно, когато сме били на 20 години. Изненада! Те могат да бъдат поправени - просто трябва да знаете в какъв ред и какви продукти да се използват.

Стъпка първа - старателно почистване.

Най-често допусканата грешка се извършва през уикенда. През времето прекарано вкъщи, на лицето обикновено няма никакъв грим и съответно никакви грижи за свалянето му. Може би е известно на малък брой жени, но това, че лицето е "голо" съвсем не означава, че не трябва да бъде почистено старателно 2 пъти - сутрин, след събуждане и вечер, преди лягане. Натрупаните на нечистотии през деня са враг номер едно на хубавата кожа. Винаги го помнете.

Съвет: Ако ви е трудно да се преборите с вредния навик, психолозите съветват: Изрежете от някое списание снимка на жена с дълбоки бръчки и я залепете близо до леглото си. Така, когато ставате и си лягате, виждайки я ще се подсещате за лицето си. Тази "терапия" ще се справи с вредния навик само за седмица.

Козметиката, която трябва да използвате не е въпрос само на лични предпочитания, важно е да съобразите вида кожа с продукта, който използвате. Добре е да разполагате с тоалетно мляко, тоник, мицеларна вода и дегримиращ гел.

Стъпка втора - специалната зона.

Tук става дума за зоната около очите. Тази част на лицето е много фина и чувствителна, използването на подходящ продукт може да отложи появата на бръчки.

Съвет: Не почиствайте грима от очите с вода и сапун. Това е най-лошото, което може да си причините. Почистването трябва да става с леки движения, без натискане и дърпане на кожата. Козметиката, която трябва да използвате, задължително трябва да е различна от тази за останалите зони. Подходящи за целта са серум или крем филър.

Стъпка трета - не забравяйте крема.

За запазване на младежкия вид на кожата по-дълго, тази стъпка не трябва да се пропуска. Кремът също трябва да е съобразен с вида и типа на кожата.

Съвет: Добре е веднъж седмично да ексфолирате лицето, като отстранявате мъртвите клетки, за да може кожата да "диша". Също така включете и подходяща маска за вашия тип кожа - готова или домашна.

3 идеи за домашно приготвени маски

Ако вашата кожа е нормална:
Разбъркайте 2-3 с.л. вино с тоалетни трици. Нанесете върху лицето с нежни масажиращи движения. След това изплакнете с хладка вода.
Ефект: Почиства мъртвите клетки, снабдява кожата с антиоксиданти, витамини и минерали. Освежава тена.

Ако вашата кожа е суха:
Смесете 1 жълтък с 1 с. л. овесено брашно. С получената смес намажете лицето. Оставете да действа 15 мин., след това изплакнете с топла вода.
Ефект: Почиства нежно лицето, освежава тена, оставя кожата мека.

Ако вашата кожа е мазна:
Разбъркайте по 1 ч. л. мед, хума и лимонов сок. С получената каша намажете обилно лицето. Оставете да действа 20 мин. и изплакнете с хладка вода.
Ефект: Почиства и стяга кожата, контролира мастната й секреция.