Грандамата на италианския рок идва у нас на 26 април в зала 1 на НДК

Европейското тримесечно турне на легендата Джана Нанини започна с пълна сила. Част от турнето на италианската рок певица е и гостуването ѝ в София. Нанини ще зарадва всички свои фенове с вълнуваща музикална история, събрала всичките ѝ хитове, на 26 април в зала 1 на НДК.

Стартът на турнето HITSTORY беше даден преди броени дни в Лозана. Многобройната швейцарска публика беше една от първите, която се наслади на най-големите хитове от всички 26 албума на изпълнителката. Кулминацията на вечерта с изпълнението на "Un`estate italiana" несъмнено развълнува феновете и ги върна към славните времена на мондиала по футбол през 1990 г., когато, заедно с Едоардо Бенато, изпяха химна „Едно Италианско лято“. С нестихваща еуфория и много ентусиазъм, Джана Нанини показа на почитателите си, че рокът е по-жив от всякога, а музиката ври в кръвта ѝ.

От всички европейски дестинации, внимателно подбрани за турнето, София и Букурещ са единствените на Балканите, като България ще посрещне за пръв път грандамата на италианския рок. За предстоящия си концерт в зала 1 на НДК, Джана Нанини сподели:

„Зная, че имам много фенове в България и нямам търпение да се срещна с тях, да си поговоря с тях и да усетя тяхната енергия. Чувствам особена привързаност към вашата страна, затова за мен е истинско щастие, че ще успея да прекарам малко повече време в София. Имате народна музика, която е съкровище и на мен ми се иска да я почувствам отблизо. Освен това с нетърпение очаквам една много специална за мен среща – с моята първа и единствена учителка по музика, която е българка и се казва Мария Клинчева. Винаги съм я носила в сърцето си с огромна почит и привързаност. Подготвила съм едно емоционално шоу, което се надявам да бъде незабравимо за всички нас!“

С първия концерт от турнето HITSTORY, Джана Нанини оправда очакванията на феновете си, а заедно с това покачи нивото на вълнение с наближаването на концерта ѝ в България.

Билети за концерта на звездата у нас се продават на касите на НДК и мрежата на Eventim в цялата страна на цени от 50 до 100 лв.