Чувайки думата „пари” в съзнанието ни изникват имена като Стив Джобс (създал Apple и Pixar), Бил Гейтс (създал Windows) или Марк Зукърбърг (създал Facebook). Но замисляли ли сте се, че всяка от страните на географската карта може да се похвали с един остър ум или с един късметлия, натрупал състояние. Нека ги видим, кои са те и какво правят с парите си, ние от екипа на Dama.bg ще ви представим списък с най-богатите хора в 6 страни по света.
 
 
Австрия: Диетрих Матешитц
Състояние: $9,2 млрд.
Накратко: Дадените му от Forbes крила, за да полети до 136-тото място в класацията, не се дължи на друго, а на създадения от него продукт Red Bull. Енергийната напитка купува на Матешитц отбор във Формула 1 и луксозно имение във Фиджи.



Дания: Кжелд Кирк Кристиансен
Състояние: $10,2 млрд.
Накратко: Той заема 119 място в ранг листата на най-богатите мъже в света заради своето изобретение – Lego. Всеки от нас е виждал малките части от пластмасовия конструктор поне на реклама, а мнозина от нас за имали „убийствения късмет” да настъпят парче от него. Част от парите си Кристиансен дарява на лондонския восъчен музей Мадам Тюсо.



Холандия: Чарлин Хайнекен
Състояние: $10,4 млрд.
Накратко: Първата дама в нашия списък получава 113-тото място от списание Forbes. Можете да се досетите какво притежава датчанката, поглеждайки фамилията й. Марка бира, разбира се. Популярната и у нас марка Хайнекен прави госпожа Хайникен най-богатият човек в Холандия.



Франция: Лилиан Бетенкърт
Състояние: Състояние: $34,5 млрд.
Накратко: Собственичката на козметичната империя L’Oreal Paris заема 11-то място в класацията на Forbes. Тя също притежава 8% от Nestle, което годишно й носи допълнително приходи.



Нова Зеландия: Греъм Харт
Състояние: $7 млрд. 
Накратко: Според популярното списание Forbes състоянието на Харт го поставя на 191 място в ранг листата на най-богатите мъже в света. Компанията му, която го прави най-богатият мъж в Нова Зеландия, произвежда опаковъчни материали, носейки му 14 милиарда годишно.



Южна Африка: Джоан Рупърт
Състояние: $7,6 млрд.
Накратко: Forbes поставя Джоан Рупърт на далечното 173 място в класацията си. Собственик на марки като Cartier, Van Cleef & Arpels, Montblanc.