Чували ли сте за Гери Георгиева? Е, вече всички ще знаят коя е тя! Родопската Бионсе – никнеймът й идва от заснетия лично от нея видеклип, докато танцува на песента на Beyonce – „Single ladies“ и то как! Облечена в традиционна родопска носия върху сняг и на фона на Родопите!

Клипът е качен от самата Гери Георгиева в личния й профил в YouTube още през януари 2013 г. Гери доби популярност, след като на нестандартния видеоклип попаднало щатското издание Huffington Post, съобщават от Дело. Българката твърди, че за нея фолк и поп културата обединяват много хора и затова трябва да вървят ръка за ръка.

Гери, която и в момента живее в столицата на Великобритания, се е посветила на това да изследва българската идентичност чрез симбиозата й с фолк и поп културата. Българката си е поставила за цел да изследва амалгамата народни влияния-мейнстрийм поп култура у нас. Гери Георгиева дори представи на Frieze Art Fair, който се проведе тази година филмът Balkan Idol. Предстои премиерата му по английския телевизионен Канал 4. На Острова Гери е призната за тотална електро-фолк дива, което я обнадеждава да не спира по избрания труден път. Тя работи по проекти, които са микс от световна и традиционно българска клубна култура. Гери Георгиева има собствено денс студио в Кралската академия в Лондон.

Насладете се и вие на уменията на младото момиче и вижте как класическата поп музика се съчетава с родния фолклор, пък било то и представен само от носия!