Всички знаем, че пиенето на една или две чаши червено вино вечер подобрява здравословното ни състояние. Умерената консумация на червено вино спомага за предотвратяване на сърдечни удари, повишават нивата на „добрия“ холестерол и много други. Но дали и бялото вино може да подобри здравето ни? Оказва се, че може.

Ако все още се чувствате гузни, когато изпиете чаша бяло вино вечер, би било добре да знаете, че то всъщност е полезно за вас.

Бялото вино съдържа антиоксиданти, които предотвратяват рак. Според изследвания в университета в Барселона, бялото вино съдържа дори повече антиоксиданти от червеното.

Искате да свалите няколко излишни килограма? Бялото вино се отразява благоприятно върху сърцето и намалява теглото. Точно така, вече можете да се наслаждавате на любимата ви напитка и да сте спокойни, че тялото ви ще се погрижи за всичко останало.

Тук е мястото да споменем, че това не означава, че ако увеличите количеството бяло вино, то резултатите ще бъдат още по-добри. Първото правило при консумация на алкохолни напитки е, че умереното количество винаги е най-добрият избор.

Налейте си чаша от любимото ви бяло вино, насладете се на прекрасния му вкус и се отпуснете.