Харесвате ли китайска или японска храна? Ако отговорът е “Да”, то тогава със сигурност сте използвали клечки, за да се насладите пълноценно на екзотичните вкусове.

Добрите азиатски ресторанти предлагат на клиентите си клечки, които не са за еднократна употреба. Те най-често са направени от метал. Но повечето хора използват еднократни дървени клечки.

Обръщали ли сте внимание на горния край на еднократните клечици за храна? Точно така, става дума за частта, в която те са залепени една за друга. Разбира се, всички знаем, че клечките трябва да се разделят именно от тази част. Но дали тя е създадена точно за това?

Всъщност тази плоска част, намираща се в горния край, трябва да се отдели от самите клечки, за да послужи като поставка за тях, докато се храните. Странно, нали?

Е, вече знаем, че май сме ги използвали по съвсем погрешен начин. А добрата новина е, че днес имаме още едно извинение, за да хапнем вкусна китайска храна или суши!