Водолеите са единадесетият знак от зодиака. Подвластни са на Сатурн и Уран. Може би и затова енергията им е толкова силна. Може би затова никога не остават незабелязани. Може би затова са родени да изпъкват...

Водолеите притежават силен интелект.

Умът им е комбинативен. Логичната им мисъл – брилянтна. Стига да поискат, те с лекота постигат академични успехи. Стипендии, отличия, звания... за тях няма нищо невъзможно. Нито особено трудно. Водолеите просто са просто интелектуални светила, макар и често самите те да не го осъзнават.

Водолеите мислят рационално.

Няма значение дали става дума за кариерата им или за личния им живот, Водолеите винаги са здраво стъпили на земята. Преди да вземат решение, те добре обмислят плюсовете и минусите от евентуалните последствия. И едва тогава правят решителната крачка. Затова и нещо рядко може да ги изненада.

Водолеите са истински оратори.

Безкрайно удоволствие е да ги слуша човек. Те не само раждат запленяващи идеи, но и успяват да ги облекат в запленяващи думи. Водолеите са родени оратори, чиято харизма запалва страстта на хората и ги увлича след тях. Ето защо те лесно намират последователи за идеите си.

Водолеите са родени лидери.

Те не само успяват да увлекат останалите. Знаят и как да ги мотивират. Знаят как се гради екип. Знаят как да извадят на повърхността най-доброто от всеки. Те са идеалните ръководители, справедливи, отдадени, раздаващи се. За тях работата не е просто работа. Тя е начин на себеизразяване. Начин да промениш към по-добро света и себе си. Хората ги уважават и следват примера им.

Водолеите умеят да запазват присъствие на духа.

Както казахме, рядко нещо може да ги свари неподготвени. И следователно, да ги извади от равновесие. Водолеите винаги успяват да запазят присъствие на духа, благодарение на което рядко ще ги видите да реагират необмислено. Те вярват в максимата, че когато си ядосан, първо трябва да преброиш до десет и едва тогава да говориш. И го спазват.

Водолеите се чувстват добре, когато са сами.

Това не значи, че не обичат компанията на хората, които са важни за тях. Просто Водолеите не търсят нечие чуждо присъствие на всяка цена. Те умеят да се наслаждават на своето уединение – без значение дали ще четат книга, ще се разхождат в парка или просто ще седнат на някоя пейка да послушат песента на птичките и да погледат небето. Водолеите умеят да се вслушват в себе си.

Водолеите притежават богата душевност.

Въпреки вродената им рационалност и прагматичност, вътрешният свят на Водолеите е изключително богат. Те могат да обичат силно, с цялото си сърце. Състрадателни са и винаги готови да помогнат. Искрени и откровени. Просто себе си.

Водолеите умеят да са безпристрастни.

Те притежават завидно умение да погледнат на ситуацията обективно и да изкажат мнението си, без да се поддават на емоции. Затова са чудесни съветници. Разкажете им историята си, а след това чуйте думите им – те ще ви помогнат да видите нещата по-ясно и да вземете правилното решение.

Водолеите са верни приятели.

Те не се сприятелят лесно, но направят ли го, влезете ли във „вътрешния им кръг”, знайте, че винаги можете да разчитате на тях. И за всичко. Водолеите без колебание ще пренебрегнат собствените си нужди в името на хората, които са скъпи на сърцето им. Но не забравяйте – те очакват същото и от вас. Разочаровате ли ги, ще ги изгубите завинаги.

Водолеите обичат да правят другите щастливи.

Обичат да обгрижват хората около себе си. Обичат да проявяват жестове на загриженост. И няма значение дали се познавате отскоро, или сте стари приятели. Ако видят, че има нещо, с което могат да ви зарадват, те ще го направят. И ще бъдат два пъти по-щастливи заради факта, че са успели да ви подарят частица щастие.

Водолеите лесно се адаптират към промените.

Любопитни и смели по природа, те вярват, че когато нещо се променя, това е, защото се задава нещо по-добро. Затова не се държат с две ръце за старото. Не се плашат от нарушаването на статуквото. Гледат към бъдещето с оптимизъм и с отворено сърце приемат новото.

С други думи,

Водолеите могат да постигнат всичко... стига да поискат!