Ако обичате да връзвате косата си, със сигурност често държите ластика около ръката си. Но обезателно ще спрете да го правите след като прочетете тази статия.

Дори и опашката да е любимата ви прическа, ластикът не трябва да е у вас през цялото време. Колкото и да е удобно да държите ластик на ръката си, особено ако спортувате или често ви става топло, това може да бъде много опасно.

Ето няколко причини да свалите ластика от ръката си веднага:

1. Може да доведе до животозастрашаваща инфекция

Одри Коп от Кентъки е носила ластик около ръката си през цялото време като много от нас. Но преди няколко седмици един от лъскавите й ластици е променил това. Тя забелязала, че около китката й се оформя голяма буца. Лекарите й предписали антибиотици, но бучката продължила да расте. При повторното си посещение в болница, лекарите открили че тя има три различни бактериални инфекции. Причинени само от един ластик.

„Радвам се, че го установиха на време, защото в противен случай можеше да стигна до сепсис“, споделя тя. Нейната лекарка първоначално мислела, че Одри е ухапана от паяк. Но след по-внимателно изследване, било установено, че бактериите по ластика й са проникнали през порите и фоликулите на косата. Тя решила да документира изследването – пригответе се да бъдете отвратени. 

2. Това не е добре за косата ви

Честно казано косата ви не обича да бъде притискана от ластиците, така че защо да причинявате това и на китките си. Носенето на ластици твърде често може да доведе до късане на косата. Вместо това опитайте с красива шнола или интересна плитка.

3. Ластиците спират кръвообращението

Червеният отпечатък на китката ви ви казва нещо. Дори през 2011 едно 2-годишно момиченце за малко е щяло да изгуби ръката си, заради ластик около китката. Макар и да не е развила синдром на остро отделение, което уврежда крайниците, когато са подложени на дългогодишен натиск и изолация, все пак положението й е било наистина сериозно.

4. Развалят облеклото ви

Знаете какво е чувството да прекарвате дълго време пред огледалото, за да изберете перфектното облекло, нали? Е, всички тези усилия могат да бъдат разрушени заради един неоново зелен ластик, който стои на китката ви. Не, не изглежда като забавна гривна и никак не си отива с останалите ви аксесоари.

Така че направете услуга на себе си, тялото си и страхотното си чувство за стил. Приберете ластика в джоба си и го извадете едва когато наистина ви трябва.