Много хора придават негативно значение на жените със статут "шефка". Но в крайна сметка, не е ли по-лош обратният вариант? Ако не държиш нещата под контрол, все ще се намери някой, който да те командва, а е много по-забавно ти да раздаваш нареждания, от колкото да получаваш такива. Хората, които командват, са здраво стъпили на земята и държат живота си в своите ръце. Те правят нещата по своя собствен начин и това се отнася за всеки аспект от живота им. Те не приемат "не" за отговор, както и не се задоволяват с по-малко. 

Ето какво отличава "диктаторките" от другите дами и защо това ги прави по-добри:

1. Те не се страхуват да кажат това, което мислят

Всеки има право на мнение и всеки знае, че мнението му може да бъде различно от това на околните. Тези жени просто не се притесняват да изразяват своето. 

2. Те не се страхуват от предизвикателства

Напротив, колкото по-голямо предизвикателство е дадено нещо, толкова по-добре. 

3. Те имат вродено чувство за авторитет

Когато става дума за авторитет, тези момичета не работят за него, те просто го притежават. Сякаш са родени с нещо, което повечето хора трябва да извоюват.

4. Те имат много високо самочувствие

Изисква се много самоувереност, за да се изправиш и да отстояваш мнението и позицията си. Докато някои хора се крият от тези моменти, то тези момичета знаят как да поемат юздите. 

5. Те знаят на какво са способни и се борят, докато не успеят

"Шефките" никога не се задоволяват с по-малко, никога не спират, докато задачата не е свършена по най-добрият възможен начин. Те не търсят оправдания, те постигат резултати. 

6. Те не приемат "не" за отговор

Те знаят, че всичко е въпрос на преговори и са готови да преговарят, докато по един или друг начин не получат това, което искат. 

7. Те не оставят живота просто да премине покрай тях

Тези момичета никога не спират, винаги търсят нещо ново и вълнуващо. 

8. Те винаги са подготвени

Много добре познават възможностите си и са винаги готови да ги покажат, когато се налага. Никога не можете да ги хванете неподготвени, защото винаги са 2 крачки напред. 

9. Те не признават правилата

10. Не се притесняват да ви кажат, ако сте сгрешили

Повечето хора се притесняват да кажат истината, за да не обидят някого. Не и "шефките", те нямат такива притеснения да говорят каквото мислят. 

11. Крайната им цел е работата да бъде свършена

Без значение за каква дейност става въпрос, тези момичета не спират, докато тя не бъде свършена на 110 процента. 

12. Те са егоисти... в добрия смисъл на думата

Егоистите живеят по-дълго, може би поради фактът, че се интересуват първо от своите собствени желания и нужди.

13. Те нямат проблеми с взимането на трудни решения

Много често в една връзка, единият от двамата взима по-голямата част от решенията. И много често тази задача се пада на мъжа. "Шефката" няма проблем да взима важните решения, нищо ще натяква, че ги е взела. Тя обича взимането на решения и отговорността, която носят. 

14. Кара те да се чувстваш спокоен

Един мъж няма за какво да се притеснява, когато излиза с шефка. Фактът, че тя е толкова спокойна и сигурна във връзката е цялото спокойствие, от което имаш нужда. 

15. Те винаги знаят какво искат

Когато става дума за срещи, една шефка никога няма да каже, че не знае какво й се прави. Напротив, тези момичета винаги имат готов план за прекарване на приятна вечер и много често, при уговорката за среща вече са направили резервация за вечеря. 

16. Няма да позволят на нищо да ги спре по пътя към целта

17. Те не се задоволяват с по-малко

Без значение дали става въпрос за работата или за любовния живот, те няма да се задоволят да бъдат втора цигулка. Те приемат само най-доброто и това е закон.

18. Те провокират  най-доброто в мъжа до себе си

Тя иска мъжът до нея да бъде най-добрата версия на себе си. Тя ще бъде най-големият му фен, най-добрият му приятел, слушател  и мотиватор винаги, когато той има нужда. 

19. Те не се плашат

Никой не се заяжда с тях, защото те вършат нещата както трябва, каквото и да им коства. 

20. Те винаги са готови за нови предизвикателства

Винаги търсят нови приключения, които да обогатят живота им. 

21. Те познават силата си

Те нямат нужда да чуват за себе си, че са властни, те го знаят, но нямат нищо против останалите комплименти, които приемат с отворени обятия. 

22. Те не се срамуват от това, което правят

Те приемат себе си със своите добри и лоши страни.

23. Когато се обвържат, те се обвързват истински

Те не вършат половинчати работи. За това, когато се обвържат с някого, те се държат на ниво и са изцяло отдадени на връзката си. 

24. Те приемат помощта като нещо позитивно

Те не приемат искането за помощ като признак, че нямат умения в дадена сфера, а като нещо позитивно и за това вършат всяка работа, с която се захванат с лекота. 

25. Те живеят живота си точно така, както го искат

Това е техният начин и,ако някой има проблем с това, то това си е негов проблем.

26. Тя ти дава сигурност

Никога няма да се наложи да се чудите какво е точното ви положение в живота й. Тя ще направи всичко възможно да ви го покаже ясно и точно.

27. Те не се подчиняват на сексистки модели на поведение

Те се държат както решат и не се интересуват дали това подобава на една дама. 

28. Те казват нещата такива, каквито са.