Емили Бингам поства снимка на сонограма във Фейсбук. Оказва се, че тя дори не е нейна. Снимката е случайно намерена в Гугъл и единствената й цел е да привлече вниманието на хората.

Но защо й е да прави такова нещо?

Идеята за поста дошла от популярно телевизионно предаване, в което известни личности споделят колко им е писнало медиите да ги питат какво се случва в утробата им. В предаването Криси Тейген споделя: „Всеки път, в който някой ме попита дали ще имам деца, си мисля „Някой ден ще зададеш този въпрос на грешното момиче, което има проблем със зачеването и това ще я нарани ужасно." Мразя тези въпроси. Спрете да ме питате!“

Но както и Бингам доказва, не само известните личности страдат от непрестанните въпроси, свързани със забременяване и семейно планиране. Всеки ден хиляди обикновени жени изпитват дискомфорта от тези неуместни питания.

Ето какво пише Емили в описанието на снимката на ултразвука, която качва:

Нямате представа кой се бори с безплодието или е в траур от спонтанен аборт, или пък се опитва да се справи със здравословните си проблеми. Не знаете кой има проблеми във връзката си или е подложен на стрес, или при кой моментът е крайно неподходящ за деца. Не знаете кой е пред дилема дали да има дете. Не знаете кой е решил, че майчинството не е за него. Не знаете как един, на пръв поглед невинен въпрос, може да причини на някого толкова много болка, мъка, напрежение, неудовлетвореност...

 
Благодарни сме на Емили, че се oсмели да покаже на света колко болезнени могат да бъдат тези въпроси за жените. Споделете тази история с приятелите си, за да разберат всички този факт.