Втората любов те учи как да обичаш отново, след като сърцето ти е било разбито. Тя те учи, че любовта съществува, че отново можеш да обичаш и то дори по-силно. Учи те да вярваш в любовта, въпреки разочарованието и болката, които ти е причинила първата любов. Втората любов идва, за да залепи счупените парченца.

Втората любов ти носи надежда. Надежда, че твоята приказка те очаква. Че с разбитото ти сърце светът не свършва. Че те чакат хубави неща. Че те очаква твоето щастие. Тя ти показва какво ще се случи, когато избереш да продължиш, когато избереш да опиташ, когато избереш да не губиш надежда. Втората любов идва, за да ти покаже, че след нощта винаги изгрява слънце.

Втората любов е по-смела. Тя те кара да прощаваш, тя те кара отново да рискуваш, тя те кара да опитваш. Тя ти показва какво е да си готов да продължиш към бъдещето си, обръщайки гръб на миналото си. Втората любов идва, за да те направи по-силен.

Втората любов ти показва, че всичко се случва в подходящия момент. Тя ти показва защо предишния път не се е получило, защо сърцето ти се е влюбило в неподходящ човек, защо е страдало. Показва ти защо другият те е наранил. Показва ти, че за всяко нещо си има причина и това, че обичаш някого, не значи, че този някой е за теб. Втората любов идва, за да те накара да повярваш в съдбата.

Втората любов е истинската любов. Тя не се гради върху детски фантазии и илюзии. Не се гради върху въздушни замъци и самозаблуди. Тя не носи със себе си нереалистични очаквания, идеализиране, обсебване. Тя не те кара да си затваряш очите. Втората любов е мъдра и зряла, разбираща, виждаща, усещаща. Втората любов е истинската...

Автор: Рания Наим