Посвещавам този текст, който ми попадна наскоро, на моята по-голяма сестра! И на всички като нея, които помагат на нас, по-малките сестри, да намираме щастието, пътя си и себе си...

Благодаря ти, сис!

7 неща, които показват защо твоята по-голяма сестра е безценен дар в живота ти


1. Тя е човекът, с когото можеш да говориш винаги и за всичко

Понякога е трудно да се откриеш напълно пред своите родителите, дори когато имаш нужда от съвет. Е, в тези моменти тя е там. Твоята сестра. Да те изслуша. Да те разбере. Да ти помогне.

2. Тя е научила родителите ти на много неща

Благодарение на нея сега те не са толкова строги с теб, нито толкова паникьосани, когато се разболееш или когато закъснееш. Тя е била тази, с която те са се учили как да бъдат родители. Тази, с която те са правили грешки и са се поправяли. Тази, която ги е направила по-добри за теб.

3. Те ще продължи да те обича, дори когато й се разкрещиш

Не можеш да повишаваш тон на приятелите си без причина. Не можеш да викаш и на родителите си. Твоята по-голяма сестра обаче ще те разбере, ако го направиш с нея. Ще ти прости и ще продължи да те обича, въпреки че „го е отнесла” без причина.

4. Тя е страхотен пример за подражание

Тя вече е правила всичко и знае как се прави всичко. Знае как се влиза в университет, знае как се отива на първо интервю за работа, знае как се лекува разбито сърце. Затова, когато се изгубиш, просто я попитай да посоката.

5. Тя винаги е зад гърба ти

Тя е там, за да те пази. Да ти вдъхва сили, когато се умориш. Да ти вдъхва вяра, когато се отчаеш. Тя ти вдъхва увереност, когато се колебаеш. Можеш да поплачеш на рамото й. А можеш и да се облегнеш на него и да се изправиш срещу целия свят. Знаейки, че до теб има един човек, който винаги ще те обича.

6. Тя е твоят гуру

Нейните съвети винаги ти помагат да видиш нещата от друг ъгъл. Нейната изстрадана мъдрост винаги лекува ранената ти душа и успокоява тревожния ти ум.

7. Тя ти помага да пораснеш

Да се превърнеш в жена невинаги е лесно. Но ти имаш своята сестра, която ще ти помага да извървиш пътя си.

Автор: Неизвестен