Да се каже, че прахосването на време е нещо маловажно е безумно, въпреки че невинаги мислим така. Особено когато става въпрос за връзките ни.

Говорим за това, че не трябва да се втурваме с главата напред във връзките си, като за златното правило на запознанствата, а през това време не третираме нито себе си, нито половинката си с нужните уважение и откровеност. Да не действаш по това правило, е като да задействаш метафорична сирена или пожарен сигнал. Ако сложиш етикет на взаимоотшношенията си с някой, ще го подтикнеш да сложи край на връзката ви. Ако задаваш въпроси относно общото ви бъдеще, е като да носиш табела на врата си, на която да пише, че си прилепчива, нуждаеща се или нетърпелива. А нито едно от тези неща не се смята за привлекателно.

Така че се налага да си прехапеш езика и да се примириш с гатанката „заедно ли сме или не сме?”, докато се чуваш с него всеки ден, излизате заедно, докато сте интимни и все още да нямаш представа накъде върви връзката ви. Ако това въобще може да се нарече така. Ужасена си от това, че ще изглеждаш като някой, който отчаяно иска да ускори развитието на връзката си, защото днес всичко при отношенията между мъжете и жените, е въпрос на изживяване на момента и никой не гледа твърде далеч в бъдещето. Просто излизаш с някой толкова дълго, колкото можеш, мислейки, че това може да води на някъде, само че накрая се чувстваш измамена и съсипана, след като той си тръгне, при това без въобще да се замисли.

Затова е по-лесно да останеш в безкрайния кръг от връзки, в който никога не задаваш въпроси и в който преминаваш от един мъж към друг, с надеждата да създадеш връзка с някой от тях. Затова не питаш директно „Накъде отива нашата връзка?”, защото може да не харесаш отговора.

Истината е, че ти заслужаваш повече от някой, който само ще ти губи времето.
Когато не покажеш ясно намеренията си, не можеш да обвиниш никой за края на връзката си, освен себе си. Ако откажеш да бъдеш честна относно това, което искаш от другия човек, не можеш да го обвиниш, че не чете мислите ти и не „изпълнява” желанията ти. Ако обаче си наясно какво искаш от взаимоотношенията си с този човек и си наясно, че той не планира нищо подобно с теб, тогава трябва да се изправиш пред фактите и да си тръгнеш. Няма значение колко е невероятен. Няма значение колко си привлечена от него. Това, което има значение, е това, което сърцето ти иска и не трябва да влагаш емоции в някой, който се интересува само от това да те задържи за още една нощ и нищо повече.

Липсата на обвързване може да е забавна и ти го знаеш. Няма да се преструваш, че спомените, които ще си създадеш ще бъдат приказни, защото не си влагала никакви емоции в тях. Може да бъде чудесно, когато той не се впуска в емоционални и уязвими разговори, не желае да прекарва повече време с теб или не се опитва да те накара да се чувства важна за него. От време на време може да бъде вълнуващо да се носиш по течението и да не задаваш въпроси за утре. Може да се почувстваш като забавното момиче – достатъчно готина, за да не ти пука относно подобни отношения. Докато реалността не ти удари шамар и не си спомняш, че всъщност въобще не е забавно да си в такава абстрактна ситуация, без да имаш представа как да я наречеш. Докато не откриеш, че си му се отдала напълно, докато той все още се оглежда за някоя друга. Може да се забавляваш с тези безразсъдни моменти, докато те не изчезнат и не останеш с повече въпроси в главата си, отколкото предния ден.

Забавно е до един момент.

Напълно нормално е да търсиш истинска връзка. Не си луда, ако това си мислиш! Не искаш твърде много, ако мечтаеш за някой, който да бъде сериозен към теб. Не си ненормална, защото искаш нещо по-сигурно и истинско, независимо от това, че понякога искаш само забавление.
Ти най-добре знаеш какво искаш и е нормално да търсиш човек, който търси същото.

Също така не е лудост да искаш отговор на въпросите си или дори въобще да не искаш въпроси. Ако човекът, който е до теб, не желае сериозно обвързване, няма проблем. Това, което не е добре е да се преструва, че иска нещо повече с теб, само за да те държи наблизо. Не е добре да те кара да чакаш и да очаква, че ще промениш мнението си за това, какво искаш от него. Не е добре да те кара да мислиш, че искаш прекалено много, когато поискаш да узнаеш накъде вървят отношенията ви.

Ако човекът, с който си ти дава повече оправдания, отколкото отговори, различни причини да те задържи, но без никакъв ангажимент към теб, то ти си длъжна да се отдръпнеш и да си тръгнеш.

Независимо колко болезнено би могло да бъде за теб, че той вече няма да присъства в живота ти, ще става по-болезнено с всеки изминал ден, в който знаеш, че не иска сериозно да бъде с теб. Може би си мислиш, че по този начин ще му позволиш той да си тръгне пръв, но това няма как да бъде истина, ако той никога не е искал да бъде с теб. Независимо от това колко много може да се интересуваш от него, ти знаеш много добре, че не можеш да седиш и да се надяваш един ден той да се събуди и да реши, че си струва да бъде с теб.

Знаеш, че заслужаваш повече.

В края на краищата знаеш, че дължиш на себе си повече, отколкото на времето, прекарано с някой, който ще ти го изгуби.