Заслужаваш някой, който ще те погледне и ще знае, че такава, каквато си, си достатъчно добра. Някой, който няма да те кара да се съмняваш в себе си.

Заслужаваш някой, който няма да иска от теб да се променяш, за да вписваш в общоприетите стандарти. Защото ще разбира, че ти възприемаш света по свой собствен начин. И ще те обича именно заради това.

Заслужаваш някой, който няма да те кара непрекъснато да се извиняваш - за нещата, които казваш, за емоциите, които изпитваш, за изборите, които правиш. Някой, който няма да те укорява, а ще те подкрепя.

Заслужаваш някой, който не се опитва да ти наложи собствената си визия за теб самата. Някой, който ще харесва начина, по който ходиш, дрехите, с които се обличаш, филмите, които гледаш... Някой, който ще приема и обича уникалната личност, която си.

Заслужаваш някой, който няма да потиска самочувствието ти. Някой, който няма да те кара да се откажеш от мечтите си, защото изглеждат твърде непостижими. Някой, който ще ти вдъхва кураж да се бориш за тях.

Заслужаваш някой, който винаги ще вижда красотата ти. Дори когато сутрин косата ти е рошава. Дори когато гримът ти е размазан. Дори когато се притесняваш за няколкото килограма, натрупани през зимата. Някой, който те обича със сърцето си. Не само с очите си.

Заслужаваш някой, който ще остане с теб, когато навън бушува буря, за да те увери, че тя скоро ще свърши. Някой, който ще ти напомня, че след нощта винаги идва утро. Някой, който ще ти вдъхва увереност и спокойствие.

Заслужаваш някой, който ще те обича, когато и ти самата не обичаш себе си. Някой, който няма да бяга от мрачните ти настроения. Някой, който няма да се плаши от сълзите ти. Някой, който е готов да бъде с теб „и в добро, и в зло”.

Заслужаваш някой, който ще бъде до теб. Винаги. И навсякъде. Някой, който иска да сподели живота ти. Някой, за когото ти си най-важното нещо в живота му.

 

Автор: Даян Тинио