Когато вкъщи вилнеят малчуганите и дори изпреварват будилника сутрин, се оказва доста трудна задача да се справиш с цялата къщна работа и едновременно с това да им осигуриш пълноценна закуска, която да ги зареди с енергия и да се погрижи за правилния им растеж и развитие. Значи ли това, обаче, че трябва да попаднеш в рутината на корнфлейкса и сандвичите? Не съвсем! Един бърз преглед на мрежата може да ти даде много разнообразни и здравословни идеи за закуска, способни да задоволят и най-капризните. Такава е и рецептата, с която ще те запознаем днес - овесени палачинки с банан. Тази веган рецепта е лесна и бърза за приготвяне, а в същото време страшно вкусна и зареждаща с енергия. Палачинки като тези са пълни с фибри заради овесените ядки, хранителни вещества и витамини, идващи от банана, и протеини, които се набавят от семената чия.

Сервирани с боровинки и ароматно какаово масло, тези палачинки стават най-добрата закуска за твоите мъници. Ето как да им я приготвиш:

Необходими продукти:

2 банана;
1 чаша овесени ядки;
2/3 ч.зч. кокосово мляко;
1 супена лъжица семена от чия;
кокосово масло за готвене.

Начин на приготвяне:

Постави всички съставки в блендер и пасирай до хомогенна смес. Загрей тигана на висока температура и намажи с кокосовото масло. Изсипи 3 супени лъжици от сместа и оформи кръгче с шпатула. Обърни я веднага щом започне да придобива златист цвят. Сервирай със свежи плодове и разтопено какаово масло, което ще придаде приятен шоколадов аромат. За по-пикантен вкус можеш да добавиш и канела към сместа.

Вкусно, нали?