Нещо ново, различно, вълнуващо и… музикално – това е „Зелената песен на България“. Състезание, което ще провокира големите имена от съвременните джаз, рок и поп среди, да сътворят нови парчета за почитателите си. Те трябва да интересни, с красиви и танцувални мелодии и докосващи текстове.

Чрез гласуване, публиката определи седемте най-добри певци и песни, които ще се борят за победа. Това са Криско, Били Хлапето, Графа и Михаела Филева – от феновете на радио N-JOY, почитателите на рок музика и на радио Z-Rock, посочиха младежите от „Революция Z“ и бандата „Der Hunds“. Слушателите на джаз музиката пък подкрепиха най-много младата изпълнителка Рут Колева. Това са най-добрите от най-добрите според родната публика. Те създадоха чисто нова песен с клип, специално за конкурса. Дали усилията им са били достатъчни, ще се разбере на 7-ми декември, когато е краят на състезанието. Ето ги и песните, написани специално за „Зелената песен на България“. Повече информация за формата, за изпълнителите и за музиката, като цяло може да откриете в сайта www.zelenatapesen.bg.

За този формат Графа включва в песента си едни от най-големите природни богатства на България – красивите Рилски езера. Песента му носи името „Седемте езера“.

Талантливата Михаела Филева залага на нежната балада „Приливи и отливи“.



Малката Дивна разчита на рапърското присъствие на Били Хлапето, от което на бял свят се появи песента „Слънчеви дни“.



Дебют в бавните парчета направи изпълнителят Криско, който се включи с парчето „Няма к‘во да стане“.

 

Продължаваме с дебютите, като този път става въпрос за първото българско парче на рок групата Der Hunds– „Дива птица“.

Феновете на „Революция Z“, ще видят любимите си изпълнители с новата им песен „Можеш да бъдеш всичко“.

За конкурса Рут Колева създаде песента „Бледи следи“, която носи послание за опазване на околната среда. С нея певицата се готви за нов албум.