Всички обичаме вечерите с продължение. Особено когато продължението се състои в страстен, мощен и емоционален секс. Но преди да стигнем до него е хубаво да загреем още от масата. Какво имам предвид ли? Любовта на мъжа, пък и не само на мъжа, минава през стомаха и независимо колко добре се справяте в леглото, винаги има как да изпъкнете с едни гърди напред. В случай, че все още не се досещате как, става дума за афродизиаците

Дотук добре. Но да предположим, че готварските ви умения не са от най-силните. За щастие афродизиаци се срещат и сред напитките, а ето и нашите предложения, с които да помогнете на вашата половинка да се гмурне в сексуалното приключение: 

 
Вино 



Открай време виното се смята за напитката, която най-бързо може да разпали желанието за секс и да предизвика възбудата, особено при нежния пол. Предимствата му са, че процентът алкохол, който се съдържа в него, е по-нисък, отколкото при другите алкохолни напитки, а червеното вино съдържа флавоноиди, които освен че са полезни за здравето, увеличават и сексуалността. Повече от 2 чаши обаче биха довели до отрицателен ефект, така че не рискувайте освен, ако не целите да разкарате партньора, за да се отдадете на сладка дрямка. 

 

Шампанско 



Както виното, така и шампанското носи славата си на известен афродизиак. То се влиза в кръвообращението по-бързо от пенливия си побратим и човек има нужда от по-малко количество, за да почувства леко опиянение. Ефектът е, че се отпускаме, но сме в добра кондиция и за секс. 
 
Анасон 


Древните гърци и римляни вярвали, че смученето на семена от анасон увеличава сексуалното желание. Анасонът съдържа естрогенни съставки, наподобяващи женските хормони. 
 
Кола 


Възбуждащото действие на колата се дължи на съдържанието на кофеин в нея. Именно кофеинът ни прави толкова активни в секса. Същото важи и за кафето. 

 

Ванилия 


Вероятно за никого не е тайна, че ароматът и вкусът на ванилията увеличават сексуалното желание. В Южна Америка дори използват отварата за лечение на проблеми, свързани с ерекцията. И макар все още да няма научно изследване, с което да потвърдят въздействието на ванилията върху либидото, нищо не пречи да потърсите няколко шушулки или екстракт от ванилия и да изпробвате ефектa от първо лице. 

 

Горещ шоколад 


Независимо дали го предпочитате на блокче или течен, шоколадът също е известен със своите афродизиачни свойства. Шоколадът съдържа съставката ендорфин, по известна като "хормонът на щастието", а съдържанието на фенилетиламин, който води до освобождаване на допамин в мозъка, ще предизвика вулкан от емоции и сексуални желания. По време на секс допаминът се отделя по естествен начин. Това от своя страна ни кара да се чувстваме на върха на сексуалното желание. Така че избирайте шоколад с поне 60% какао, тъй като в него се съдържа най-много фенилетиламин. Ароматът и вкусът на черния шоколад действат адски възбуждащо и изпращат сигнали директно до мозъка, благодарение на които отделянето на хормони се ускорява. 

  

И не забравяйте, че независимо колко добра любовна отвара ще приготвите на половинката си, ефектът няма да е същия, ако не я поднесете с много любов :)