Жената Козирог е изключително силна – спокойна и дори плашеща на моменти. Тъй като това е зодиакалният знак, най-устремен към целите си, дамите Козирог не обичат краткотрайните флиртове и афери.

Тази жена предпочита да остане сама, но не и да минава от партньор на партньор. Тъй като обича публичността, за нея е важно половинката й да притежава определени материални качества и придобивки. Обожава да е водач и това й личи. Амбициозна и разумна жена, която трябва да се научи да подхранва връзката си с грижи, обич и внимание.

Дори понякога да флиртува, никой не трябва да подценява нейната вярност. Струва си да се отбележи, че зад маската на увереност, дълбоко в жената Козирог се спотайва голяма доза съмнение във възможностите й.

Семейството е важно за нея и затова й е нужен стабилен мъж, с който да се чувства спокойна. Само чрез усещане за сигурност може да бъде спечелено както уважението й, така и сърцето й.

Тя обикновено се възхищава на хора, постигнали много, въпреки че шансовете не са били на тяхна страна. Жената Козирог не обича да оставят нищо на случайността, всичко трябва да бъде изпипано до последния детайл.

Дамите Козирог обожават моментите, в които знаят, че взимат правилното решение. Те не доминират във връзките си, но и не остават нещата да се случват от само себе си.