Жената Лъв кара мъжете да се обръщат след нея, където и да отиде. Тя излъчва толкова много топлина, светлина и енергия, че хората са естествено привлечени от нея. Жизнерадостна и духовита, тя може да освети ярко всяко място.

Влюбването кара светът на Лъвицата да се върти. „Стил” е нейната мантра, затова и очаква половинката й да премине всички граници когато я ухажва - рози, шампанско, разходки на лунна светлина, скъпи подаръци. Жената Лъв процъфтява когато вниманието е насочено към нея, а да бъде пренебрегната и игнорирана е нещото, което никога не би простила.

Обикновено семейството и работата се развиват добре при дамата Лъв, но е възможно любовният й живот да не е чак толкова розов. Когато чувства, че е сериозно обвързана, успява да нагоди ангажиментите си така, че да се справя с всичко и намира баланс.

Тя държи на лоялността и лесно очарова околните със своята топлина и щедрост. За нея е изключително важно да се чувства уважавана и обичана когато има връзка. Въпреки това, понякога понася и големи страдания, защото пренебрегва знаците за възможен провал на отношенията, заслепена от щастливите моменти и надеждите в началото на връзката.