Тя е чувствителна и силно интуитивна личност. Жената Рак се нуждае от партньор, който да уважава безбройните й емоции и колебаещи се настроения.

Тя може да е доста срамежлива на първите няколко срещи. Все пак това е времето, във което се настройва на вълната на другия човек. Момичето Рак има нужда да е сигурна в надеждността на партньора си преди да се отпусне напълно.

Жените Рак се нуждаят от стабилност и обикновено са привлечени от уверени и подсигурени мъже. Идеалният партньор за нея трябва да бъде едновременно стабилен и нежен. Сърцето диктува постъпките на жената Рак. Тя вярва в нуждата от многото дребни стъпки, които трябва да бъдат изпълнени, за да гарантират, че си с правилния човек.

Когато се влюби, може да стане обсебваща за партньора си. На жената Рак й е нужно много време, за да се почувства сигурна и влюбена. Държи на пълната отдаденост на половинката си - само така тя може да бъде спечелена.

Семейството и приятелите на дамата Рак са едно от най-важните неща за нея, затова тя очаква партньорът й да се разбира с всички тях. Това е признак, че приемаш връзката си сериозно и останалите трябва да стоят настрана.