Да, за жените размерът има значение... особено щом стане въпрос за бюста им. Някои се притесняват от по-малкия си сутиен и го тъпчат с подплънки, други слагат силикон, трети не могат да се справят с прекалено големите си гърди.

Сега ще ви представим една жена, изпаднала в съвсем друга ситуация. Тя определено няма нужда от силикон, но и изпитва затруднения, вършейки някои от обичайните си ежедневни задачи. Става дума за Ани Хоукинс от Джорджия – жената, която държи рекорда за най-голям естествен бюст. Гърдите й тежат цели 50 кг.


Няма как в съзнанието ни да не се появят въпроси, относно реакцията на околните към външния вид на Ани. Е, всичко е така, както предполагаме. Носителката на най-големия естествен бюст споделя, че не се е разминала с малко подигравки и негативни коментари и дори я е било срам от гърдите й. С течение на времето, обаче, се е научила да се приема такава, каквато е и дори няколко пъти е показала „придобивките си” по модни списания.

Сега Ани е на 52, щастливо омъжена вече 14 години. За неин късмет, е намерила човека, който обожава нея и децата им и който спокойно приема големината на бюста й.

От чиста физическа гледна точка, не е лесно да се живее с такива гърди. Рекордьорката ни, обаче, казва, че не чувства болка, тъй като има силен гръбнак. Освен това, тя има личен терапевт, който я съветва как да се движи правилно. Разбира се, бюста на Ани може да се намали с лекарска намеса, която й е предлагана много пъти. Тя, обаче, споделя, че щом не изпитва физическа нужда, не би легнала на масата само заради каприз или за да угоди на хорските погледи.