Жените Стрелец имат свободен дух, те са истински пътешественици и винаги се чувстват комфортно на пътя. Винаги верни на себе си, имат огромно желание за живот и партньорът им задължително трябва да притежава това качество.

За нея, да намери някой, който да не я изоставя в нейните постоянни търсения и приключения не е лесна задача, но това не я спира. Като представителка на страстен, интелектуален и независим огнен знак, жената Стрелец е склонна да влага цялата си енергия във всяко ново начинание.

Управлявана от Юпитер (най-голямата планета в Слънчевата система), тя умее да мисли глобално. Партньорът на дамата Стрелец трябва да има ясно определена визия за живота. Той трябва да е достатъчно земен, за да може да я успокоява, когато нещата станат сложни. Жената Стрелец е изключително пряма и може да подлуди всеки със своя черен хумор и жилещи забележки. Но тя е и най-голямата оптимистка в зодиака и винаги може да види потенциала на околните.

Физическото привличане е от изключително значение за нея. Въпреки това, в нея има и доза невинност. Наистина завладяваща комбинация. Жената Стрелец е волна птица, но щом се влюби истински, не се колебае да се обвърже.